Riigikogulased pärivad ministritelt Pärnu rongiliikluse kohta aru

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisirong. Pilt on illustratiivne.
Reisirong. Pilt on illustratiivne. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Riigikogu keskfraktsiooni liikmed on esitanud majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsile ning välisministrile arupärimise Pärnu rongiliikluse ja Rail Balticu projekti kohta. Ministrid vastavad arupärimisel täna kell 15.

Arupärimise esitanud riigikogu liikmed leiavad, et Pärnu rongiühendus Tallinnaga on aeglane ja hõre ega suuda konkureerida maanteetranspordiga. Samuti tuntakse muret, et kunagise Raeküla raudteejaama hoone asemele soovitakse ehitada kütusetankla.

Ministritelt oodatakse vastust küsimuste, kes peab tagama Pärnu linna ja maakonna elanike ja Pärnu linna külastajatele tingimusi raudteel reisimiseks ja miks seda ei ole tehtud.

Samuti soovitakse teada, kas rongide liiklusest põhjustatud vibratsioonid hakkavad mõjutama raudtee lähedusse rajatavaid maa-aluseid kütusemahuteid ja seeläbi on tegemist ohtlike rajatistega.

Veel tahtetakse teada, kas vastab tõele, et Via Baltica Liivi maanteelõigul ei ole arvestatud ühegi raudteejaama asukohaga ja ei ole ühtegi kinnitatud planeeringut, mis määraks ära Pärnu linnas tulevikus rajatava uue raudteejaama asukoha.

Vastust oodatakse ka küsimusele, kas peetakse vajalikuks ja võimalikuks, et reisijate raudteejaama hoone ülesandeid täidaks endine raudteejaama hoone, kuni uue reisijate raudteejaama valmiseni.

Veel tahetakse teada, milliseid samme on Eesti riik astunud Rail Balticu projektis.

Arupärimisele on alla kirjutanud riigikogu keskfraktsiooni liikmed Kadri Simson, Aadu Must, Kalev Kallo, Viktor Vassiljev, Peeter Võsa ning fraktsiooni mittekuuluvad saadikud IInara Luigas ja Rainer Vakra.

Riigikogulaste mure Pärnu raudteehoone lammutamise asjus on paraku hilinenud, sest Raekülas asunud raudteejaama hoone on lammutatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles