Krista Habakukk: Pärnumaalased osalevad talgutel meelsasti

, „Teeme ära!“ Pärnumaa koordinaator
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krista Habakukk.
Krista Habakukk. Foto: PP

Pärnumaal oli sellel aastal 83 ametlikku ehk varem kirja pandud talgukohta, kus kokku tegi tööd ligi kaks ja pool tuhat inimest. Peale selle on teada, et samal ajal toimetati omaalgatuslikult veel mitmes paigas Pärnumaal.

Kui võrrelda eelmiste aastatega, on Pärnumaa endiselt üks aktiivsemaid maakondi nii talgute arvu kui neis osalevate inimeste poolest. Kui vaadelda peamisi talguliike, oli enamik talguid seotud heakorraga, kuid samuti tehti karjaaedu, laoti maakivist müüre, digitaliseeriti fotosid, peeti mõttetalguid.

Kodulehelt www.teemeara.ee on võimalik lugeda toredaid talgunoppeid. Nii anti Sindist teada, et seal sirgub noor talguliste põlvkond, ja kiideti 6. klassi poisse, kes oma rammuga tõsist tööd tegid. Treimani kandist teatati, et usina talgutöö korras juhtus väike äpardus ja puu langes elektritraatidesse, kuid viga sai kiiresti korda ja töö jätkus. Halinga vallas tuli mänguväljaku korrastamise talgutele osalema vallavanemgi ja näinud, et vaja on abijõudu, tellis kohale kopa. Mõisakülas üllatas talgulisi vana katuse lammutamisel seal pesitsev nahkhiir.

Eks neid toredaid ja humoorikaid talgulugusid ole igas paigas, kus inimesed rõõmsal meelel koos tööd tegid ja juttu vestsid.

Pärnumaa talgujuhtidele suur tänu eestvedamise eest ja veel suurem tänu neile, kes oma panuse talgutööga andsid!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles