Ettevõtlikuks pärnakaks valiti tudeng Artur Maier

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konkursi „Ettevõtlik pärnakas“ võitja Artur Maier sai oma äriplaani teostamiseks 3000 eurot.
Konkursi „Ettevõtlik pärnakas“ võitja Artur Maier sai oma äriplaani teostamiseks 3000 eurot. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsuse eestvõttel toimunud konkursi „Ettevõtlik pärnakas“ võitja on tudeng Artur Maier, kelle kireks on vanade jalgrataste taastamine ja ümberehitus ning uute jalgrataste ehitamine. Võitja sai äriplaani teostamiseks 3000 euro suuruse preemia. Konkursist tehti kokkuvõtteid eile õhtul Pärnus Villa Wessetis.

Teisele kohale jäi Marten Palu koos kaaslastega. Nende idee oli tantsukool „Black, Brownie and the Blondes“. Kolmanda koha vääriliseks hindas žürii Ivari Niinemäe ja Villu Puusepa äriidee, milleks olid puutetundlikud infotulbad „LIST“, vahendas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas-Ollo.

Konkursi „Ettevõtlik pärnakas“ eesmärk on edendada ettevõtlikkust ja aidata kaasa uuenduslike ettevõtete loomisele Pärnumaal. Konkursi raames oli äriideede konkurss, mille käigus välja valitud parimate ideede autoritele toimusid koolitused. Koolituste käigus valmisid äriplaanid.

Konkursile laekus kokku 31 äriideed, mis hõlmasid valdkondi mööbli restaureerimisest kuni lapsehoiu teenuse osutamiseni. Kõige enam ideid esitati puhkemajanduse valdkonda.

Projekti algatajaks on Pärnu linnavalitsus, partneriteks AS Swedbank ning Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskus. Projekti rahastatakse läbi Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse Euroopa sotsiaalfondi vahenditest. Projekti toetavad rahaliselt veel linnavalitsus, maavalitsus läbi maakondliku arendustegevuse programmi ja AS Swedbank.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles