“Ettevõtlik pärnakas” on jalgrataste taastaja

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konkursil “Ettevõtlik pärnakas” pälvis oma äriideega taastada ja ehitada ümber vanu jalgrattaid peapreemia Artur Maier.
Konkursil “Ettevõtlik pärnakas” pälvis oma äriideega taastada ja ehitada ümber vanu jalgrattaid peapreemia Artur Maier. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsuse algatatud konkursile “Ettevõtlik pärnakas” esitatud äriplaanide hulgast tunnistas komisjon eesotsas abilinnapea Romek Kosenkraniusega parimaks Artur Maieri plaani kliendi soovist lähtuvalt taastada, teha korda või ehitada ümber vanu jalgrattaid.

Konkursi lõpetamisel teisipäeva õhtul villa Wessetis võttis tudeng ja sõudja Artur Maier vastu tunnustuskirja ja 3000eurose peapreemia.

“See projekt tundus komisjonile esitatud 15 äriplaani hulgast kõige parem ja see juba toimib,” ütles Kosenkranius.

“Lenno Põder Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskusest soovitas mul sellest konkursist osa võtta, kui läksin sinna nõu saama,” rääkis Maier. “Konkursi ajal korraldatud koolitustest oli mul väga palju kasu, aga teadsin ka, et mul on tõsiselt võetavad konkurendid, näiteks pritsmeid vältiva vetsupotivahu tootmise edendajad.”

Võiduraha kavatseb Maier kulutada rataste taastamiseks vajalike tööriistade ostuks.

Teise koha vääriliseks tunnistas komisjon Marten Palu ja Keijo Suurkivi tantsukooli äriplaani. Tegelikult ettevõte juba töötab, sest tantsukool Black, Brownie and the Blondes asutati möödunud sügisel.

Väärika kolmanda koha mõtte eest rajada Pärnu käidavamates kohtades puutetundlike ekraanidega infokioskid pälvisid Ivari Niinemäe ja Villu Puusepp.

Pärnu linnavalitsuse korraldatud “Ettevõtliku pärnaka” konkursi pidulikule lõpetamisele olid palutud ka Angela Allik, Aivar Vint, Eva Ojaberg, Ülle Paaret, Marje Leimann, Janek Kõvask, Johannes Mengel, Joonas Mengel, Kenno Ruul, Liilit Linros, Lukas Sebastian Groen, Maili Tilk, Rein Jürimäe, Heleri Jürimäe, Sten Allik, Keimo Mitt, Urmas Isand ja Sille Tohver.

Kohalekutsututele andis abilinnapea Kosenkranius koos arenguteenistuse juhataja Anneli Lepaga üle tänukirja ja Pärnu linna hõbedase rinnamärgi.

Mullu oktoobris alustatud ja mais lõpujoonele jõudnud esmaprojekti eesmärk oli edendada ettevõtlikkust ja õhutada Pärnumaal looma uuenduslikke ettevõtteid. Projekti rahastas Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus Euroopa sotsiaalfondist. Koostööpartnerid olid Swedbank, Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskus, maavalitsus.

“Meie majandus saab paremaks minna ainult ettevõtlikkuse pinnalt,” nentis Kosenkranius ja arvas kõnealuse projekti kordaläinuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles