Varbla kooli aastapäevaks ilmus „Teine varblane“

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varbla põhikooli almanahh "Teine varblane".
Varbla põhikooli almanahh "Teine varblane". Foto: Erakogu

Laupäeval, 26. mail tähistab Varbla kool oma 155. Aastapäeva ja sel puhul  pandi viimase viie aasta õpilastöödest kokku almanahh.

Miks  siis ikkagi „Teine varblane“?  Aga  seetõttu,  et „Esimene varblane“ nägi ilmavalgust juba 2007. Aastal, selgitas Varbla kooli õpetaja Urve Selberg.

Viie aasta jooksul kogusid emakeele- ja kunstiõpetajad  kokku parimad tööd, millest lõpliku valiku tegid eesti keele õpetaja Maia Bubnov ja kunstiõpetaja Aire Arge.  Kogumikust leiab nii algklassilaste luuletusi ja jutukesi kui ka vanemate õpilaste arutlevaid kirjandeid. Üle 70 kirjatüki  ja 60 pilti on põimitud tervikuks ning see annab ülevaate Varbla kooli õpilaste loomingust kahe kokkutuleku vahelisel perioodil.

Kokkutulekupäeval 26. mail ootab kool endisi õpilasi ja töötajaid alates kella 12st koolimajas. Avatud on kõik klassiruumid, kus on üleval näitused kooli ajaloost ja tänapäevast. Käsitööklassides näeb õpilastöid. Väikeses saalis peavad õpilased kohvikut. Suupisted on valmistatud kodunduse õpikutes leiduvate retseptide järgi. „Ootame aktiivset osalemist loteriil, mille tulu läheb viltimismasina ostmiseks,“ lisas Selberg.

Kell 17 toimub kooli õues aktus. Tervituskontserdiga esinevad Varbla kooli ja lasteaia lapsed. Kell 19 algab peoõhtu Varbla rahvamajas. Tantsuks mängib Orkester, pärast südaööd keerutab plaate diskor Elmu Sadulsepp.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles