Sauga saeveski toodang jõuab paljudesse riikidesse

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sauga saeveski.
Sauga saeveski. Foto: Ants Liigus

Pärnumaal Saugas alustas äsja tööd uus peenpalgisaeveski, kus saetav okaspuu peenpalk jõuab Islandi kontserni Norvik Timber Industries kuuluvate ettevõtete kaudu paljudesse riikidesse.

Saugas asuv saeveski kuulub nüüd AS Laestile. Varem samas tegutsenud Stora Enso saeveski sulges viis aastat tagasi materjalipuudusel uksed, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

Poolteise aasta eest asus Laesti tühje tootmishalle peenpalgi saagimiseks sisustama, selleks toodi kohale neljast Rootsi saeveskist demonteeritud seadmed, palgati töötajad ja niimoodi töö lahti läkski. Ametlik avamine oli kahe nädala eest.

"Tuli lihtsalt reaalne kaalutletud arvutus, et Lääne-Eestis on väga vähe saeveskeid, kes kasutavad toormena peenpalki. Seetõttu arvasime, et meil on üks väike nišš teha oma Pärnu linnas asuva saeveski kõrvale saevski, mis võikski peenpalki saagida," selgitas Laesti saeveski juhataja Olavi Tang.

Laesti on Islandi kontserni Norvik Timber Industries tütarettevõte, Saugast läheb saematerjal laiali mööda maailma.

Saugas on praegu 20 töötajat, töötatakse ühes vahetuses. Koos Pärnu saeveskiga töötab Laestis 100 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles