Juhtkiri: Elektrišokk linnasüdamele

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Ligikaudu kaks ja pool aastat tagasi kirjutasime siinsamas Pärnu Postimehe juhtkirjas kahetsusega, et Pärnu uus linnasüda jätab lööke vahele. Põhjust selleks toona oli ja kaude on olukord Aida ja Põhja tänava kandis samasugune praegugi. Ometi annavad viimased uudised lootust, et Pärnu city ehk linnasüda hakkab viimaks ometi rütmiliselt põksuma, kuigi selleks tuleb tõepoolest elektrišokki kasutada.

Teatud osas, kui mõelda Port Arturi kaubamaju, millest esimene äsja noorenduskuuri läbis, poolikuna funktsioneerivat Pärnu Keskust ja maitsekalt korda tehtud tänavaid ja väljakut (ehk isegi väljakuid, kui muuseumiesistki arvestada), linnasüda toimib. Teisalt katavad ala masendava varjuna äpardunud parkimismaja ja vundamendiauk, kuhu teatud kodanikud on juba harjunud autot parkima.

Poolikutele, kuid piirkonna eluks ja korrektseks välimuseks hädavajalikele rajatistele terendab vähemalt lubadustes vääriline tulevik.

Pärnu Keskuse ärikeskuse osa uusomaniku Tartu Lõunakeskusega seotud ettevõtte PK Arendus OÜ juhatuse liige Jaan Lott ütles uudisteagentuurile BNS Pärnu Keskuse arenguplaanide kohta: “Esialgne eesmärk on, et suveks tekiks sinna mingi uus kvaliteet.”

Üpris kiirkorras teatud osas uue kvaliteedi loomine ei tohiks väga keeruline olla. Ainuüksi Pühavaimu tänava pikenduse avamine läbi Pärnu Keskuse hoone annab palju juurde. Maja on seda läbipääsu arvestades projekteeritud ja kui see avaneb, on juba põhjust hakata ootama varemete moondumist korralikuks hooneks ja isegi kobarkino rajamist.

Pärnu Postimehel on hea meel, et patiseis uues linnasüdames hakkab lõppema, kuid tuletab siinkohal Pärnu linnavalitsusele meelde, et Port Arturite ja Pärnu Keskuse vahelisele platsile on ikka nimi panemata. Plats on kena ja populaarne ning väärib sobivat nime. Kui kaua võib selle väikse asjaga venitada?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles