Vanalinna kool pidutses emade auks

, emakeeleõpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emadepäeva kontsert Pärnu Vanalinna põhikoolis.
Emadepäeva kontsert Pärnu Vanalinna põhikoolis. Foto: Erakogu

Kes on suutnud naeratada, kui me just enne pikalt planeeritud puhkusereisi oleme haigeks jäänud?

Kes nutab vaid natuke, kui me ta vanaema kingitud armsa kohvikannu ära lõhkusime? Kes on alati öelnud, et kui maitseb, söö ära kogu jäätis, sest ma väga ei tahagi praegu? Kes on oma taldrikule sokutanud kõige väiksema portsu, et teised saaksid rohkem?

Kes teab peast lugusid Punamütsikesest ja Puuraidurist? Kes leiab alati mõne mündi hoiupõrsa toitmiseks?

Kui tahaksime selle armsa inimese kohta täita kogu küsimustiku, saaks vahest paksu köite vastustega. Kui tööandja lähtuvalt neist andmetest arvestaks töötasu, oleks ta kõige kõrgemalt tasustatud töötaja. See hindamatu usin naine on ema.

Head emad annavad lastele värvid ja pintslid ja lõuendi, kuid lasevad pildi endal maalida. Nad toetavad ja innustavad, paitavad ja turgutavad, on vajalikul hetkel alati olemas.

Nii mõtisklesid Pärnu Vanalinna põhikooli 7.c klassi noored oma kõige kallimast kooli emadepäeva kontserdil.

Siina Pau mudilaskoor ja noortekoor särasid lauludega, koolielu kilde tõid näitemängudes publiku ette õpetaja Tiiu Maide ja Eve Hirvela näitetrupid. Oli nauditavaid soliste ja pillimehi.

6.a  klass pakkus oma küpsetistega kehakinnitust töölt kohale rutanud emmedele. Huvijuht Marje Vaan dirigeeris kontserdi kulgu ja Jarkko oli helipuldis võimendamas kontserti rohkele publikule.

Õpetaja Kadi Rinaldo lapsed muutsid  kriidijoonistustega emadest värviliseks ka kooli ümbruse jalutusrajad. Õpetaja Piret Preimann pani kepslema laste tantsujalad.

Meie parimad õnnesoovid kõigile kallitele emadele, kes elurutus ei saanud osaleda kooli emadepäeva peol. Soojust ja päikest kõigile igapäevaellu! Ilma teieta ei lõhnaks lilled nii magusalt ega oleks rasket koolitööd teha nii nauditav.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles