Ühis tantsib

, huvijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juba teist aastat korraldas Pärnu ühisgümnaasium oma tantsupeo.
Juba teist aastat korraldas Pärnu ühisgümnaasium oma tantsupeo. Foto: Erakogu

Eile sai teoks Pärnu ühisgümnaasiumi teine tantsupidu, kus astus üles 140 rahvatantsijat neljateistkümne tantsuga.

Ei ole saladus, et eesti rahvarõivaste ilu, eesti kaunis tänapäevane ja rahvamuusika ning kokkuhoidva õpilaste- ja õpetajatepere tantsuesitus kütkestasid sel õhtul kõiki, kes kontserdist osa said.

Olgu siinkohal nimetatud esinenud klassid ja rühmaliigid ning nende tantsuõpetajad: 1.a, 2.a ja 4. klassi segarühmad – õpetaja Maire Sarapuu; 1.b, 2.b ja 5.-6. klassi segarühmad – õpetaja Reet Juurikas; 3.b klassi segarühm – õpetaja Ruth Vaiksaar; gümnaasiuminoorte C-segarühm ja Pärnu õpetajate naisrühm – õpetaja Tiiu Pärnits.

Esitati peamiselt tantsuloomingut, mis tuleb ettekandele Pärnumaa tantsupeol Lavassaares, aga ka Soome-Eesti III tantsupeol Tamperes, kuhu Pärnu õpetajate naisrühm on  lunastanud pääsme.

Lastevanemate kommentaarid kontserdist:  „Positiivne suhtumine oma rahva kultuuri algabki kindlasti sellest, kui lapsed juhatatakse tantsu juurde juba esimeses klassis ja kool pakub selleks võimalusi ja väljakutseid. Minu kaks poega olid täna esinemas. Vanem tantsib teist aastat ja seljataga on suure peo kogemus eelmisest suvest. Täna oli ta elevil oma uute rahvariiete pärast, mis ekstra tantsulaste jaoks valmisid. Noorem tegi debüüdi rahvatantsuga ja oli samuti põnevil, sest terve aasta on ju tublisti harjutatud. Pesamuna vaatas kogu seda meeleolukat pidu koos meiega kõrvalt ja olen kindel, et ka tema järgib paari aasta pärast oma vendade eeskuju. Pidu pakkus meie perele väga toreda elamuse ja südamest tahan tänada õpetajaid, kelleta sellist pidu ei peeta. Soovime neile jaksu ja ootame kannatamatult uut kevadet koos uute tantsudega.“

„… Eelmisel aastal oli meile suur üllatus, kui esimese klassi lõppedes olid lapsed rahvatantsuoskusega jõudnud nii kaugele, et võisid osaleda noorte tantsupeol „Maa ja ilm“. Ja seda kindlasti tänu õpetajatele, kes ka ise tantsivad. Teist korda korraldatud Pärnu ühisgümnaasiumi tantsupidu, kus oli tantsijaid kõikidest vanuserühmadest, pakkus tõelist vaatamisrõõmu tööpäevasel õhtul nii meile kui ka esinemisrõõmu meie lastele. Oli imeilus vaatepilt, kui õhtupäikese kiired kooliakendest tantsijaid saatsid – jääb vaid imestada, kuhu jäid kaameramehed, kes kõike ebatavalist jäädvustamas on.“

Suur tänu tantsijatele, õpetajatele, lastevanematele ja kooli juhtkonnale, kelle ühise töö tulemusena see kaunis kontsert toimus. Usume, et rahvatantsu traditsioon jääb püsima. Hoiame oma!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles