Pärnu võrkpallijuhid ootasid lõppenud hooajalt enamat

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renee Teppanit (nr 9) nimetas klubi juht Pärnu jokkeriks.
Renee Teppanit (nr 9) nimetas klubi juht Pärnu jokkeriks. Foto: Ants Liigus

Pärnu võrkpalliklubi president Villu Voogel ja tegevjuht Reio Tilk ütlesid hooajale tagasi vaadates, et tahtnuks meeskonda vähemalt ühes finaalis näha, naiskond aga kujunes üpris kalliks projektiks.

Pärnu meeskond jäi nii Eesti karika- kui meistrivõistluste, samuti Schenkeri liiga poolfinaalis alla hiljem kolmest finaalist kahes efektselt Selverit võitnud Tartu Pere Leivale, Eesti pronksimatšis oldi ootamatult hädas TTÜga.

Naiskond tegi Eestis tuule alla kõigile peale Viljandi ja Viimsi, kellele omakorda lähedalegi ei ulatutud. Balti liiga põhiturniir kujunes lihtsaks jalutuseks, poolfinaalis aga pääseti lätlaste käest vaid üle noatera. Finaal ja karikas tulid siiski kergemalt.

Rõõmustavat oli loodetust vähem

“Tartu meeskonnast oli juba hooaja alguses näha, et nad on hästi komplekteeritud. Alguses Pere Leib ei saanud vedama, aga kui lõpuks sai, suutsime ikkagi nendega poolfinaali viienda mänguni viia. Et Tartult kaks võitu võtsime, on hea, aga hooaja kokkuvõttes jäi ülesanne täitmata,” kinnitas Voogel. “Naiskonna 0:3 allajäämine Eesti meistrivõistluste poolfinaalis oli suur pettumus. Balti võit tuli kulukalt, see karikas on peaaegu kullast. Kui esindusvõistkondi koos hinnata, siis – rõõmustavaid hetki oli loodetust vähem.”

Naiskonna eelarve oli Eesti suurim

Voogel ütles, et hooaja alguses Soome liigasse pääseda lootnud Pärnu naiskonna rahakott oli kõhukam ka Viljandi ja Viimsi omast.

“Küsimus oli küll, millises sportlikus vormis ja tervisega meie naiskonda tuldi, aga kooslus kogenutest ja noortest pluss veel kaks leegionäri sai ju hea. Tegemist oli profinaiskonnaga, kel võimalus harjutada kaks korda päevas,” rääkis klubi president. “Nüüd tuleb tõdeda, et klubile kulukaks kujunenud naiskond kõiki oma oskusi ja võimeid välja ei mänginud.”

Meestest rääkides toonitas Voogel, et võõrmängijate toomine on alati risk.

“Otsisime kohalikele konkurentideks teistsuguse stiiliga mängijaid. Tuleb kohe öelda, et leegionäri hirmkallis hind ei pruugi olla tõde – tihti küsib isegi mitte Eesti koondisse kandideeriv mees rohkem raha,” rääkis klubijuht. “Farani oleks ehk lõpuski kasulik olnud, kui poleks põlve vigastanud. Nashi toomise ajal olime lihtsalt sundseisus, sest meil oli vaid üks terve nurk ja diagonaal, üleminekuaken aga hakkas sulguma.”

Eestlasi hinnates kiitis Voogel ennekõike Aivar Silma, kes 80% hooajast vigastatud Sander Steinbergi asemel meeskonda diagonaalründaja rollis vee peal hoidis, samuti Pärnu jokkerina Tartu vastu viiendasse mängu vedanud noort Rene Teppanit.

Meeskond on pikem projekt

Lõppenud hooajast Pärnu meeskonna peatreeneril Urmas Talil on klubiga kolme aasta leping ja kindel siht, kuhu selle ajaga välja jõuda soovib.

“Urmas tahab saada juurde üht head diagonaalründajat,” avaldab president. “Järgmisel hooajal on sihid tänavustest kõrgemad, tahame saada kas Schenkeri liiga või Eesti kuldmedaleid.”

Siduvad lepingud on Pärnu klubil Tamar Nassari ja Andrus Raadikuga, mõtlemisaja on võtnud Edgar Järvekülg, Aivar Silm, Edgar Maier ja Karel Merisaar. Farani ja Nash on koju saadetud, küsimärk ripub vigastatud Steinbergi ja Andres Toobali kohal.

“Tuumiku tahaks juba mai lõpuks selgeks saada,” loodab klubi tegevjuht Reio Tilk. “Vaatame muidugi ka täiendust, aga see sõltub rahakotist. Rõõmustav on, et mõni varem Pärnus mänginu tahab naasta.”

“Kahjuks on meie oma noortega seis suhteliselt hõre. All materjali on, aga nendega tuleb veel mitu aastat tööd teha, kuni kael kandma hakkab. Ja silma torkab, et poisse tuleb Häädemeestelt või Tõstamaalt, mitte niivõrd Pärnust,” lisas Villu Voogel.

Klubi otsib nimisponsorit

Pikemas perspektiivis vaatab Pärnu klubi taas Euroopa poole.

“Juttu saab olla mitte varasemast algusest kui hooajast 2013/14 ja sedagi siis, kui suudame tugevaks komplekteeritavale meeskonnale kolmeks aastaks vähemalt 300 000 eurot kindlustava nimisponsori leida,” avaldas Voogel. “See saab olla vaid suur rahvusvaheline kontsern, ühe sellisega oleme läbirääkimisi ka alustanud.”

Mis saab järgmisel hooajal Pärnu klubi naiskonnast, sõltub eelkõige võistlusväljundist.

“Balti liiga küll jätkub, aga see on rohkem amatöörvõistlus. Soome liiga võtab tänavuse kahe asemel sügisest kampa vaid ühe Eesti naiskonna ja me ei tea, kes see on või on see mitme klubi ühendus,” rääkis Pärnu klubi tegevjuht Reio Tilk. “Praegune seis on üsna lahtine – noored Eva-Lotta Raat ja Maret Anu Randpõld lähevad USAsse ja Terje Popp mõtleb, kas jätkab. Õed Zeleznjakovad lahkusid nutu ja suure sooviga tagasi tulla, ülejäänutega on kõik võistlusväljundi ja rahastamise selgumiseni lahtine.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles