Brit Vaga: Teatris toimetavad positiivsed inimesed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Etendus käib. Brit (paremalt esimene) on tantsuhoos.
Etendus käib. Brit (paremalt esimene) on tantsuhoos. Foto: Erakogu

Endla teatri muusikal "Boyband”  lööb publikurekordeid. Menukast muusikalist räägib tantsija Brit Vaga, kes õpib Sütevakas. Andekas tüdruk on meie, Kuninga tänava põhikooli õpetaja Ruth Vaga tütar.

Kuidas said muusikalirolli?

Kuulsin, et muusikal „Boyband“ otsib tantsutüdrukuid vanuses 16-23, katsetele tuli 85 tantsijat. Osalejad olid jagatud kolme gruppi ning kaks vooru tuli läbida, et pääseda muusikali. Seal oli ennast oli proovile panemas päris palju andekaid tüdrukuid. Valiku tegid koreograaf Märt Agu ja lavastaja Andres Dvinjaninov.
 
Millised olid sinu ootused?

Ma lihtsalt ootasin, et saaks suurel laval esineda ning tantsimisest, muusikast ja kogu etendusest rõõmu tunda. Samuti oli huvitav teada saada, kuidas professionaalsetel näitlejatel lava taga tegevus käib. Ma olen väga rahul, et ikka otsustasin muusikalis kaasa lüüa, ei ole midagi, milles peaks pettuma.  Ainuke kehv asi on see, et selles osalemine nõuab kooli ja muude tegevuste kõrvalt palju vaba aega, aga see kõik on seda väärt.
 
Missugused on tantsutrupi suhted?

Lava taga on meil meeleolu väga lõbus, sest seltskonnaga on vedanud. Igav ei hakka seal kunagi ja naeru jätkub küllaga. Kõik saavad omavahel hästi läbi ning nelja kuu jooksul on meist juba saanud väga head sõbrad. Me alati ootame, et saaks jälle teatrisse tulla.
 
Olla laval koos staariga?

Eks ikka oli alguses põnev, et saame Koiduga (Koit Toomega - toim) koos samas muusikalis kaasa lüüa. Ta on väga andekas, saab oma rolliga hästi hakkama ja muidugi laulab ka suurepäraselt. Ta on sõbralik ja isegi toredam, kui ma algul arvasin.
 
Kes näitlejatest sarnaneb kõige enam tegelaskujuga?

Kõigil on midagi sarnast ja väga erinevat oma tegelaskujuga. Võib-olla Koit Toome (Sander) on kõige sarnasem, sest tema tegeleb päriselus ka muusikaga ning on kunagi taoliste katsumustega kokku puutunud nagu etenduses. Tambet (Tom) erineb kõige rohkem, sest etenduses võib ta vahel tõsine ja kamandav olla, aga päriselus on väga lõbus ja tore. Üks peaosatäitjatest, Indrek Taalmaa, peab mängima suhteliselt ebameeldivat tüüpi, kuid tegelikult on temagi rõõmsameelne inimene, kes  suudab alati mõne vaimuka killu öelda ja nalja teha. Juba prooviperioodi alguses sai selgeks, et teatris toimetavad väga positiivsed inimesed.

Kas lavastaja jälgib igat etendust?

Proovide ja esietenduse ajal oli ta kogu aeg seal toimetamas, aga väga palju ta enam kohal ei käi. Andres Dvinjaninov on tõesti väga andekas, ta pööras igale detailile etenduses tähelepanu ja arvestas alati kõigiga.
 
Kas etenduse ajal äpardusi ei juhtu?

Peame tantsima suurte tellingute peal ja eks sinna on igaüks meist ennast suure tantsuhooga ära löönud. Kaabud ja lipsud on need, mis peavad alati korralikult pandud olema, muidu võivad kaotsi minna.
 
Mida tunned publiku ovatsioone kuuldes?

See on väga võimas tunne! Mida rohkem publik elab etendusele kaasa, seda rohkem tahame laval olla. Kogu etendus nõuab osalejatelt palju vaeva ja on ääretult tore, kui vaatajad väärtustavad seda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles