Toomas Kivimägi: Ideed tuleb tappa eos, siis ei sünni need kunagi

Toomas Kivimägi
, Pärnu linnapea
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Kivimägi.
Toomas Kivimägi. Foto: PP

Kalevi staadioni rekonstrueerimine ja selleks erainvestori kaasamine on Pärnu linnavolikogu tahe ja otsus juba alates 2005. aastast. Selle alusel sõlmis toonane linnapea vastava lepingu spordiseltsiga Kalev. Kalevile käis lepingu täitmine üle jõu, mistõttu lepingust tulenevalt on kavas see sel neljapäeval volikogus lõpetada.

Samal ajal on jätkuvalt ülimalt mõistlik otsida võimalusi erakapitali kaasamiseks staadioni investeeringuteks. Sellel on vähemalt kaks väga olulist plussi: esiteks, meie praeguse seisukoha järgi säästaks see Pärnu linna rahakotist suurusjärgus 1,4 miljonit eurot ja teiseks, meil oleks võimalus saada rekonstrueeritud staadion kasutusse kolm aastat varem, kui tehes seda ainult linna raha eest.

Kui need eesmärgid on pahad ja kahjustavad Pärnu linna mainet, pole probleem Pärnu linnas, vaid selliste arvamuste ütlejates ja levitajates endas.

Teiseks: Kalevi staadioni rekonstrueerimine pole mingi laiatarbekaup, mida kümned ärimehed linnapea ukse taga pikisilmi oodates teha tahavad. Kalev pakkus seda seitse aastat, ent ürituseks see jäigi. Põhjusel, et see polnud küllalt atraktiivne erainvestoritele.

On täiesti mõttetu kuulutada praegu välja avalik konkurss, mis juba ette teada lõpeb läbikukkumisega. Seepärast oleme tõesti pidanud läbirääkimisi ühe võimaliku huvilisega (kelle nime küll juba peaaegu kõik teavad, aga kuna minul pole volitust seda öelda, siis ma ka ei saa seda teha), et jõuda arusaamani „kas see lind üldse lendab“ (kasutades Toomas Lumani sõnakasutust).

Seda, kas Kalevi staadioni kordategemisse erainvestori kaasamine üldse aset leiab, kas seda tehakse otsustuskorras või konkursi alusel ja mis tingimustel, ei otsusta riigikontroll, Annely Akkermann ega Toomas Kivimägi. Seda otsustab üksnes Pärnu linnavolikogu. Täitevvõimu asi ja kohustus on asju volikogule ette valmistada.

24 tunni teemat on Akkermann samuti täiesti valesti mõistnud. Mitte ärimehed ei pea 24 tunni jooksul minu juurde jooksma, vaid mina, teema olulisust silmas pidades olen valmis 24 tunni jooksul leidma aja, et nendega kohtuda. Täna siis tegin jälle „pattu“, kuna minu juures käis üks ettevõtja, kes samuti vahendas ühe võimaliku investori esmast huvi …

Kui tahetakse plaan kraavi ajada ja idee tappa, siis selleks kõlbavad Annely Akkermanni väljaütlemised suurepäraselt. Kusjuures see ei ole esimene kord! Mage.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles