Lai 5 kinnistu detailplaneering jõuab avalikule arutelule

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu kesklinnas asuva Lai 5 kinnistu detailplaneeringu avalik arutelu toimub Pärnu linnavalitsuse planeerimisosakonnas (Suur-Sepa 16, saal 103) 26. veebruaril kell 13.


Lai 5 detailplaneeringu avalik väljapanek kestis eelmise aasta 16. detsembrist selle aasta 5. jaanuarini. Planeeringu avalikul väljapanekul laekus planeeringulahenduse kohta üks avaldus.

Lai 5 detailplaneeringuala suurus on 2181 ruutmeetrit. Planeeritav ala hõlmab Lai 5 kinnistut, mis paikneb Pärnu vanalinna ja kuurordi muinsuskaitseala kaitsevööndis. Tegemist on hoonestamata kinnistuga. Alal kehtiva detailplaneeringu kohaselt on krundi maakasutuse sihtotstarve 65% äri- ja 35% elamumaa. Uue planeeringuga tehakse ettepanek Pärnu linna üldplaneeringuga Lai 5 krundile ette nähtud äri- ja elamumaa maakasutuse sihtotstarbe muutmiseks 100% ärimaaks.

Detailplaneeringuga lubatakse krundile ehitada üks hoone suurima ehitusaluse pinnaga 2110 ruutmeetrit. Hoonestuse maksimaalne kõrgus on planeeritud 30 meetrit. Lubatud korruselisus on maa peal seitse korrust ja maa all üks korrus. Juurdepääs krundile on lahendatud Laia ja Aida tänava poolt.

Lai 5 kinnistu asub tulevase parkimismaja ja Pärnu kontserdimaja vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles