Voldemar Kuslap astub üles Pärnu eakate keskuses

, laulja ja literaat
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Voldemar Kuslap.
Voldemar Kuslap. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Pärnu eakate avahoolduskeskuses annab homme kontserdi Eesti üks armastatumaid lauljaid, opereti-, estraadi- ja ooperisolist Voldemar Kuslap.

Kuslap on sündinud 24. septembril 1937 Oudovas, muusikalise hariduse omandas ta Heino Elleri nimelises Tartu muusikakoolis ja hiljem Tallinna riiklikus konservatooriumis, mille 1968. aastal Viktor Gurjevi lauluklassis lõpetas.

Estonia teatri solist sai Kuslapist 1965. aastal ja selle teatriga oli ta tihedalt seotud ligemale 40 aastat.

Kuslapi loominguline ampluaa on laiahaardeline, sinna mahuvad rollid paljudes muusikalavastustes, aga ka filmides, millest ereda näitena võiks esile tuua Eesti Telefilmis 1968. aastal valminud menukomöödia “Mehed ei nuta”.

Kuslap on pälvinud mitu auhinda. 1968. aastal omistati talle laureaadi tiitel rahvusvahelisel estraadilauljate konkursil Sotšis, 1971. aastal tuli ta Bulgaaria maineka konkursi “Kuldne Orfeus” laureaadiks.

1976. aastal pälvis Kuslap oma loomingulise tegevuse eest Georg Otsa nimelise preemia ning 2001. aastal sai Valgetähe V klassi teenetemärgi omanikuks.

Pärnu kontserdil esitab laulja killukese oma igihalja repertuaari paremikku kuuluvatest paladest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles