Võidusõitjad pääsevad kahe kuu pärast rajale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa võidusõitja Kristian Beljaev (nr 92) kihutas eelmisel hooajal kodurajal Eesti esinumbri Martin Pärtelpojaga (nr 39) mitmel sõidul, ratas rattas.
Pärnumaa võidusõitja Kristian Beljaev (nr 92) kihutas eelmisel hooajal kodurajal Eesti esinumbri Martin Pärtelpojaga (nr 39) mitmel sõidul, ratas rattas. Foto: Ants Liigus

Audru ringraja arendaja Andres Hall usub, et tehnikaspordifännid võivad juuli viimasel nädalavahetusel nautida esimest korda uuel rajal põnevaid võidusõite.

“Ehitustööd edenevad kenasti ja praeguse seisuga võin lubada, et 28. ja 29. juulil saame korraldada siin Eesti ja Balti meistrivõistluste etapi nii autosportlastele kui mootorratturitele,” rääkis Hall Pärnu Postimehele. “Selleks tähtajaks on asfalt maas, parklad rajatud, kuid hoonete valmimiseni läheb veel aega. Lõplikult peab ringrada valmis saama sügiseks.”

Turvaline rada on prioriteet number üks

Hall selgitas, et selle suve võidusõitudel pannakse stardi-finišipaika üles ajutised ehitised. “Kohtunikud ja sekretärid peavad sel aastal töötama veel konteinermajades ja telkides, kuid see ei sega põrmugi võistluste läbiviimist,” ütles Hall. “Kõige tähtsam on pakkuda võistlejatele turvalist rada.”

Küsimusele, kas uus ringrada tuleb täpselt selline, nagu projekteerijad ette nägid, kostis Hall: “Nii võib öelda küll, ainsa parandusena tegime pisut ringi kiire kurvi, mis hakkab kandma Velt Motocentri nime.”

Eesti autosõitjate selle aasta ringrajahooaeg sai avalöögi mai esimesel nädalavahetusel Riias Bikernieki raja. Teisel etapil kihutavad meie mehed kahe nädala pärast Kaunases ja 16. ning 17. juunil võisteldakse Soomes Ahvenisto ringrajal.

Juuli viimasel laupäeval ja pühapäeval saavad nii Eesti kui lähinaabrite ringrajaässad omavahelisi arveid klaarida Audru rajal. Augustis minnakse taas Riiga kihutama ning Eesti meistrivõistluste medalivõitjad selguvad 15. ja 16. septembril Pärnumaa tehnika-spordifännide silme all.

Mootorratturite Eesti meistrivõistluste esimene etapp sõidetakse järgmisel nädalavahetusel Bikerniekil, seejärel kihutavad tsiklimehed Soomes Virtasalos ja Kemoras ning lähevad juuli keskel taas Riiga.

Meistrivõistlused jätkuvad juuli viimasel nädalavahetusel Audru rajal, kus sõidetakse ka kas viimast etappi augustis ning septembris.

Andres Hall läheb Inglismaale kihutama

“Usun, et uue ringraja avavõistlus toob kohale eriti palju publikut, sest vaheldumisi sõitvad autod ja mootorrattad pakuvad põnevust igale maitsele,” märkis Andres Hall, kes loodab eeloleval hooajal nii mõnelgi autode võidusõidul startida.

“Mullu käisime oma tiimiga Leedus 1000 kilomeetri võistlusel, kuid sel aastal otsustasime sinna mitte minna, selle asemel stardime esimeste eestlastena 21. septembril Inglismaal Silverstone’i 24 tunni sõidul. Meeskonda kuuluvad Erki Koldits, Peep Pihatalo ja Andres Hall ning auto on meil BMW 130,” teatas Hall.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles