Galerii: Pärnu kesklinna vallutasid täikad

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla teatri täikal kaubeldi teatrikraamiga ja tutvustati suvelavastust "Seljatas 100 meest”.
Endla teatri täikal kaubeldi teatrikraamiga ja tutvustati suvelavastust "Seljatas 100 meest”. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna oli Pärnu täikaderohke – mitmele poole kesklinna seadsid oma letid üles raamatupakkujad, vanakraamiga kaubitsejad ja teatrikraami pakkujad.

Steineri aias toimunud raamatulaadal pakuti tasuta vanu raamatuid. Laadal sai õppida trükiseid parandama ja kuulata palasid vastilmunud punkluule kogumikust “Sõnaga näkku”. Suurem osa turuplatsile toodud raamatukastidest sisaldas mõnekümne aasta vanust nõukaaegset ilukirjandust, kuid pakuti ka värskemat kraami.

Teatri täiturul ei jõudnud Indrek Taalmaa ja Ago Anderson nii kiiresti kala suitsutada, kui soovijad selle letilt haarasid. Välja oli pandud teatri dekoratsioone ja aksessuaare.

Huvilistele tutvustati Endla teatri tänavust suvelavastust “Seljatas 100 meest”, mis räägib kahest naismaadlejast, kes Georg Lurichi kõrval eelmise sajandi esimesel poolel laineid lõid.

Sadamakail pakkus kaupa Maire Aunaste korraldatud vanakraamiturg, kus osales ligi 60 müüjat. Suuremal osal lettidest valitses riidekraam. Palju oli laste ja naiste riided, mille hind uudistajate hinnangul kohati üsna krõbe tundud. Maire Aunaste täika hakkab Pärnus toimuma igal laupäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles