Galerii: võilillefestivalil saab lilli süüa

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihlepa külamaja õuel toimub teist korda võilillefestival.
Kihlepa külamaja õuel toimub teist korda võilillefestival. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Audru vallas Kihlepas algas eile kaks päeva kestev võilillefestival.

Festivali välilettidel müüakse marineeritud võilillenuppe, kõrvitsa- ja nõgesesuppi, nõgesekotlette, suures valikus kooke, suveniire, ravim- ja ilutaimi ning võilillekohvi.

Kuigi festivali korraldajad olid eile valmis üritust kehva ilmaga ka Kihlepa külamajas läbi viima, lubas päiksepaisteline ilm taimesõpradel õues esinejaid kuulata. Ümber külamaja punuti pikk võilillepärg.

Esinesid Pärnu Ukraina seltsi folkloorirühm, kandlemängijad ja ansambel Kognito.

Et samal ajal toimus Lao kalasadamas räimefestival, oli neid, kes mõlemast üritusest osa võtta soovisid. Kokku külastas festivali sadu huvilisi.

Külaseltsi üks eestvedaja Mercedes Merimaa esitles oma kolmandat taimeraamatut, mille oli tal aidanud kirja panna Pärnumaal elav vabakutseline ajakirjanik Annika Põltsam.

Külalised said testida võililleveini ja võilillesiirupit. Siirup valmis töötoas, mida juhtis Tamme ürditalu perenaine Heli Viedehof. 9. juunil on ürditalus avatud uste päev ja siis on sinna oodatud kõik, keda huvitavad maitsetaimed ning nende kasutamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles