Toris võistles sadakond ratsasportlast

Raavo Raadik
, Eesti hobusekasvatajate selts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toris võistlesid ratsasportlased.
Toris võistlesid ratsasportlased. Foto: Krista sepp

Nädalavahetusel sai Toris stardipaugu karikasari "Tori hobune 2012", kahel päeval võistles nii kooli- kui takistussõidus kokku ligi sadakond ratsasportlast.

Eesti hobusekasvatajate seltsi tori hobuse kasvatajate haruseltsi juhatuse liige Tiit Talve ütles, et võistlussarja peamine eesmärk on näidata tori hobuse, aga ka eesti hobuse sobivust ratsaspordi kõige erinevamatel aladel.

„Eesti hobusekasvatajad aretavad suurepäraseid hobuseid. Parimaks näiteks on tori tõugu hobune Opaal, kes on Eesti rekordi omanik kõrgushüppes. Samal ajal tuuakse piiri tagant sageli sisse hobuseid, kes on välismaa sportlaste jaoks juba ... kuidas nüüd öelda - välja praagitud. Seega ongi meie peamine ülesanne näidata, kui hästi sobivad Eesti hobusetõud spordiks,“ rääkis Talve.

Karikasari "Tori hobune" on üks pikemaajalisemate traditsioonidega ratsavõistlus Eestis, tänavu juba 16. korda alanud võistlussarja järgmine etapp toimub 10. juunil Järvamaal Säreveres.

Võistluse tulemustega saab tutvuda Eesti hobusekasvatajate seltsi kodulehel www.ehs.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles