Pärnumaal toimus kolmas puuetega inimeste kultuurifestival

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu toimetulekukool etendas puuetega inimeste kultuurifestivalil etendust "Vihmaussi ema kübarad".
Pärnu toimetulekukool etendas puuetega inimeste kultuurifestivalil etendust "Vihmaussi ema kübarad". Foto: Ants Liigus

Pärnumaal toimus kolmandat korda puuetega inimeste kultuurifestival-mess. Teatris Endla toimunud sündmusel sai vaadata pantomiimi ja sõnalavastusi ning nautida muusikalisi etteasteid.

Suure saalitäie publiku ette astus kokku üksteist Pärnumaa taidluskollektiivi, ehk enam  kui 90 inimest. Ettekandele tulid näidendid, aga ka laulu- ja tantsunumbrid, vahendasid ERRi teleuudised.

Pärnumaa puuetega inimeste koja juhi Toomas Mihkelsoni sõnul on festivalilava väga hea koht, kus taidlejad saavad oma annetel lasta välja paista.

Mihkelsoni hinnangul on puuetega inimestel piisavalt kohti, kus koos käia ja tegelda asjadega, mis neid huvitab. "Tähtis on soov ja tegijaid leiab, alati on entusiaste, kes on nõus juhendama. Tähtis on soovida ja osata ise midagi teha," lisas ta.

Toomas Mihkelsoni sõnul on puudega inimesel pisut spetsiifilisemad vajadused, võrreldes tavaringides käijatega, kuid kõigega, mida teeb terve inimene, sellega saab puudega inimenegi hakkama.

Teatri sammassaalis sai päeva jooksul tutvuda firmade pakutavate abivahenditega ning vaadata ja osta puuetega inimeste valmistatud kaunist käsitööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles