Täikad tõid kesklinna arvukalt kaubitsejaid

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla teatri täikal levis Ago Andersoni küpsetatud suitsukala lõhn, kangide ja sangpommidega mässasid nii näitlejad (pildil Kaire Vilgats) kui lapsed.
Endla teatri täikal levis Ago Andersoni küpsetatud suitsukala lõhn, kangide ja sangpommidega mässasid nii näitlejad (pildil Kaire Vilgats) kui lapsed. Foto: Ants Liigus

Nädalavahetus oli Pärnus täikarohke: mitmele poole kesklinna seadsid oma letid üles raamatupakkujad, vanakraamiga kaubitsejad ja teatriinimesed.

Kõige arvukamalt rahvast käis läbi ilmselt Maire Aunaste korraldatud kirbuturult. “Kui umbes kella kaheksa ajal siia jõudsin, olid esimesed müüjad juba kohal. Olen väga rahul, sest viimase hetkeni ju polnud aimugi, kas peale minu üldse keegi kohale tuleb,” rõõmustas Aunaste täika menukuse üle. Tema sõnade kohaselt üritas keegi kaubitsejaid kokku arvata ja loendas umbes 65 müüjat.

Müüjaid-ostjaid jätkus nii Kesklinna silla kõrvale parklasse kui sadamakaile. Põhiliselt pakuti müügiks rõivaid, jalatseid, raamatuid ja ehteid. Hinnaskaala oli lai: leidus neid, kes riideid ja vanu raamatuid vähem kui euro eest loovutasid, ja neidki, kes kunagi ostetud jaki või saapapaari hinnast üritasid vähemalt poole tagasi teenida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles