Teine “RäimeWest” tekitas Lao kalasadamas rahvarohke melu

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lao kalasadamas proovisid hasartsemad järele, kuidas näkkab. Rahvuskala räime pakuti mitmel söödaval kujul ja kokk Dimitri Demjanov õpetas oma nippe.
Lao kalasadamas proovisid hasartsemad järele, kuidas näkkab. Rahvuskala räime pakuti mitmel söödaval kujul ja kokk Dimitri Demjanov õpetas oma nippe. Foto: Urmas Luik

Kui siinkirjutaja laupäeva lõuna ajal Lao kalasadamasse jõudis, oli rahvuskalale pühendatud õppepäev “RäimeWest” hoos ja osalejate nimekiri üle 1000 nime pikk.

Väikesele maa-alale olid sõbralikult mahutunud õpitubade korraldajad, kohaliku toidu ja käsitöö pakkujad, Kihnu muuseum piltidega möödanikus loomuse merest tõmbamisest. Platsil keerutasid jalga rahvatantsijad, kalaroogi pakkusid nii kohalikud kui superkokk Dimitri Demjanov.

Tõstamaa perearst Madis Veskimägi hoidis oma truud kaaslast filmikaamerat, riigikogu liige Annely Akkermann surus kaenlasse meretuule eest kaitsvat valget sõba, rahuliku meelega Manija naised-mehed istusid laua ümber ja vaatasid, kuidas mitmekeelne rahvahulk mööda voogab ja maiustab välja sätitud suutäitega. Kirkkovene’ga sõitjad nende vaatevälja ei ulatnud, kuid kodusaar oli kiviviske kaugusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles