Tudengid tahavad õpilastega võrdset linnabussipiletit

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussipiletid. Foto on illustreeriv.
Bussipiletid. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

185 üliõpilast soovivad Pärnu tudengitele õpilastega võrdset linnabussi üksikpileti hinda, praegu maksavad üliõpilased õpilastest poole rohkem.

Pärnu linna noortekogu üliõpilaste komisjoni esimees Triin Mäger küsitles 191 Tartu ülikooli Pärnu kolledži ja Mainori Pärnu õppekeskuse tudengit. Neist 185 soovis, et Pärnu linnas õppivatele üliõpilastele kehtiks sama eelmüügi üksikpileti hind mis Pärnu üldhariduskoolide õpilastele.

Pärnu linnavolikogu määruse järgi võivad kõik, mitte üksnes Pärnusse sisse kirjutatud või siin õppivad Eesti üldhariduskoolide ja kutseõppeasutuste õpilased, üliõpilased, pensionärid ja 16aastased ja vanemad keskmise või raske puudega isikud osta soodustingimustel Pärnu linnabussi pileti.

Õpilaste ja pensionäride üksikpilet maksab eelmüügist 0.32, õpilaste ja puuetega inimeste 30 päeva pilet 5.11 ning üliõpilaste ja pensionäride 30 päeva pilet 6.39 eurot. Kui üliõpilane tahab osta üksikpileti, peab ta maksma eelmüügi üksikpileti eest 0.64 eurot ehk tavalise eelmüügi üksikpileti hinna.

Üliõpilastelt küsiti sedagi, kas nad on üksikpiletite hinnaerinevusega kursis. 110 tudengit 191st vastas, et on, 58 üliõpilast polnud sellest teadlikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles