Linnakodanikud leidsid Pärnus kaks lõhkekeha

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toominga tänavalt leiti koristustööde käigus vene päritolu raskekuulipilduja padrun.
Toominga tänavalt leiti koristustööde käigus vene päritolu raskekuulipilduja padrun. Foto: Lääne-Eesti pommigrupp

Lääne-Eesti pommigrupp tegi eile kahjutuks Pärnus erinevatest kohtadest leitud kaks lõhkekeha. Toominga tänaval avastati raskekuulipilduja padrun ja Turba tänaval kildfugassmürsk.

Eile kell 11.30 sai Lääne-Eesti pommigrupp väljakutse Pärnu linna Turba tänavale, sealt oli leitud kaevetööde käigus lõhkekeha sarnane ese, teatas Lääne päästekeskuse pressiesindaja Evelin Trink.

Demineerijad tegid kindlaks, et välja oli kaevatud vene päritolu 76 millimeetrine kildfugassmürsk, mida oli võimalik transportida. Demineerijad hävitasid mürsu hävituskohas.

Kell 15.11 kutsuti Lääne-Eesti pommigrupp Toominga tänavale, kus oli koristustööde käigus hoovist leitud 15 sentimeetri pikkune lõhkekeha. Demineerijad tegid sündmuskohal kindlaks, et tegemist oli vene päritolu raskekuulipilduja padruniga. Padrun oli transporditav ja hävitati.

Viimastel nädalatel on Pärnumaalt tulnud põllu- ja koristustööde käigus välja mitu lõhkekeha. „Ainuõige tegevus lõhkekeha leidmisel on sellest teada anda häirekeskuse telefonil 112,“ sõnas Trink. „Isegi kõige viletsama väljanägemisega lõhkekeha võib plahvatada, seega ei tohi leitud lõhkekeha ise tõsta ega transportida, sest tagajärjed võivad olla kurvad,“ hoiatas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles