Eesti sõudjatel on täna ülitähtsad sõidud

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti paarisaeruline neljapaat distantsil.
Eesti paarisaeruline neljapaat distantsil. Foto: Fred Killing

Londoni olümpia sõuderegati viimaste osalejapääsmete jagamisel Šveitsis Luzernis stardib meeste paarisaeruneljane täna hilisõhtul finaalis, Kaisa Pajusalul on esialgu ületada poolfinaali katsumus.

Kvalifikatsiooniregatile sõitnud kolmest Eesti paatkonnast pääsesid pühapäevastes avasõitudes neljasemehed Kaspar Taimsoo, Tõnu Endrekson, Allar Raja ja Andrei Jämsä otse lõppsõitu.

Nende aeg 5.50,63 oli päeva parim, teisest eelsõidust said ajaga 5.51,91 edasi prantslased.

Eesti paat haaras kohe liidripositsiooni, juhtis poolel distantsil Sloveenia ees nelja ja 1500 meetri märgis kuue sekundiga, siis lasti tempo veidi alla. Finaalsõidust pääseb kaks paremat Londoni olümpiale.

Luzernis on ka Eesti sõudeliidu president Rein Kilk, kes loodab nelikult kindlat olümpiale pääsu.

“Hooaja kaks esimest regatti Horvaatias ja Serbias on näidanud, et oleme suure paadiga maailma eliidis tagasi,” ütles Kilk.

Eesti neljapaat jääb olümpiakvalifikatsiooni järel Luzerni, kus juba reedel algab järjekordne MK-etapp. Nii tehakse olümpiat silmas pidades Matti Killingu juhendamisel läbi väga tugev võistlustsükkel.

Naiste ühelistel on Kaisa Pajusalul 16 konkurenti, eestlanna alustas regatti jõuliselt.

Eelsõidus juhtis ta alguses MK-etapi finalisti serblanna Iva Obradovici ees, lõpuks läks serblanna küll oma teed, aga teinegi koht tagas Pajusalule vahesõiduta täna õhtul peetavasse poolfinaali saamise. Nii mitmedki eestlannast naiste klassis seni edukamad konkurendid üritavad sinna saamist läbi vahesõitude.

Kolmas Eesti esindaja Vladimir Latin kaotas eelsõidus nimekale belglasele Tim Mayensile (Pekingi olümpia neljas!) ja sloveen Jernej Markovcile ning jätkas eile õhtul vahesõidus.

Nii naiste kui meeste valikregatilt saab Londoni olümpiaregatile neli paremat.

Olenemata sellest, kuidas võistlus Eesti sõudjatele lõpeb, naasevad Pajusalu ja Latin koju ning jätavad neljapaadi üksi MK-le.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles