Pärnus alustas pedaalimist jalgrattapatrull

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu rattapolitseinikud (vasakult) Jekaterina Kütt, Karin Uibo ning Kristi Vahi hakkavad abistama patrullpolitseinikke ja kontrollima jalgrattureid.
Pärnu rattapolitseinikud (vasakult) Jekaterina Kütt, Karin Uibo ning Kristi Vahi hakkavad abistama patrullpolitseinikke ja kontrollima jalgrattureid. Foto: Lääne prefektuur

Kevade saabumisega alustas Pärnu politseijaoskonnas tööd jalgrattapatrull, kes hakkab linnas abistama patrullpolitseinikke ja kontrollima jalgrattureid.

Jalgrattapatrulli esimesel tööpäeval kontrolliti 26 jalgratast ja nendest ainult kaks olid tehniliselt korras. Väga paljudel jalgratturitel ei olnud peas kiivrit.

Liiklusseaduse järgi peab jalgrattal olema töökorras pidur ja signaalkell, ees valge ja taga punane ning vähemalt ühe ratta mõlemal küljel kollane või valge helkur. Samuti peab jalgrattal, tasakaaluliikuril ja pisimopeedil põlema pimeda ajal või halva nähtavuse korral sõites ees valge ja taga punane tuli.

Alla 16aastane jalgrattur peab peas kandma kinnirihmatud jalgratturikiivrit.

Pärnu politseijaoskonna noorsoopolitsei juht Karin Uibo märkis, et 10–15aastased lapsed peavad omama jalgrattaga liiklemiseks juhiluba, mida väljastab üldjuhul kool.

Uudse asjana paigaldab politsei kontrollitud ratastele kleebise kaherattalise korrasoleku kohta.

„Uudiseks võib olla, et politsei väljastab alla 16aastasele jalgratturile pärast sõiduvahendi kontrolli kleebise, kas kõik oli korras või vajab miski veel n-ö vuntsimist,“ märkis Uibo. „Kui vanemad märkavad lapse rattal kleepsu kirjaga „Minu ratas vajab vuntsimist“, ongi see politsei sõnum, et ratas ei vasta nõuetele ja sellega liigelda ei tohi. Kiituse on aga ära teeninud need vanemad, kes on oma lapse jalgratta korrasoleku eest hoolt kandnud – nende võsukese rattalt võivad leida vanemad politsei heakskiidu kleebise „Minu ratas on korras“ näol.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles