Ülejõed ehmatas roheline vesi

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülejõel lekkis loodusesse erkroheline vesi.
Ülejõel lekkis loodusesse erkroheline vesi. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Esmaspäeva pärastlõunal sai häirekeskus teate, et Pärnus Ülejõel Tallinna maantee piirkonnas lekib loodusesse soe roheline vesi. Kohale sõitnud päästjad mõõtsid erkrohelise olluse happesisaldust ja kutsusid kohale keskkonnainspektorid.

Keskkonnainspektsiooni Lääne regiooni vaneminspektor Kaie Sakala ütles, et kuigi päästjate mõõdetud rohevee happesisaldus oli normi piires (pH 7), tegi keskkonnakaitsjaid murelikuks loodusesse voolava lekkevee erkroheline värvus.

“Kartsime, et tegu võib olla mürgise keemilise värvainega, ja asusime kohe selgitama, millisest torustikust see võiks lekkida,” rääkis Sakala. “Kui kohale jõudis linnavalitsuse keskkonna peaspetsialist Katri Sutt, kellel oli linna veetorustike kaart, saime teada, et tegu võib olla Fortum Pärnu soojaveetorustikuga.”

Samal ajal ei välistanud keskkonnaametnikud, et sooja vee on värvinud roheliseks seal vohama hakanud vetikad.

Need hirmud võttis päevakorrast kohale kutsutud Pärnu loodus- ja tehnikamaja mereökoloogia spetsialist Jüri Tenson, kes kinnitas esmast hüpoteesi, et tegu on sooja vee lekkega ja roheliseks muudab vee kemikaal uraniin, mida kasutatakse radiaatorite vee värvimiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles