Pajo kasvatab tootmisvõimsust

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Pajo trükikoda Sindis.
AS Pajo trükikoda Sindis. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

AS Pajo kavatseb tehnoloogialaenu abil suurendada oma seadmeparki, et tõsta tootmisvõimsust ja suurendada ekspordivõimet.

Ettevõtte eksport on kasvanud aasta-aastalt, möödunud aastal eksportis ettevõte 50 protsenti oma toodangust. KredExilt saadud laenuga soetab trükikoda Koenig & Bauer Rapida moodsaima ofsettrükimasina, mis aitab Pajol mitmekordistada trükimahtu.

„Ekspordi kiire kasv eeldab tootmisvõimsuste suurenemist. Tänu tehtavatele investeeringutele saame vastu tulla klientide kiiresti kasvavatele nõudmistele nii tarnekiiruses kui kvaliteedis,“ märkis Pajo tegevjuht Urmas Savi.

KredExi ettevõtlusdivisjoni juhi Lehar Küti selgitusel on Eesti ettevõtete probleemid laenu või liisingu taotlemisel eelkõige ebapiisav omafinantseering, küllaldase tagatise puudumine ja väike omakapital.

„KredExi tehnoloogialaenu saavad ekspordipotentsiaaliga tööstusettevõtted kasutada panga või liisingufirma nõutava omafinantseeringu katmiseks. Tänu tehnoloogialaenule suurenevad ettevõtete investeeringud masinatesse ja seadmetesse, see tõstab eksportijate konkurentsivõimet ja aitab seeläbi kaasa Eesti majanduse elavnemisele,“ sõnas Kütt.

Laenu sihtgrupp on ekspordipotentsiaaliga tööstus-, energeetika-, vee- ja jäätmemajandusettevõtted, mis soovivad investeerida masinatesse-seadmetesse. Samuti saab laenu taotleda ettevõtte käivitamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles