Pärnu võidupühaparaad tuleb viimaste aastate suurim

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimati toimus võidupühaparaad Pärnus 11 aastat tagasi.
Viimati toimus võidupühaparaad Pärnus 11 aastat tagasi. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

President Toomas Hendrik Ilvese ettepanekul 23. juunil Pärnus toimuv võidupühaparaad tuleb viimaste aastate suurim, kus paraadrivis seisab üle 1500 inimese.

Kaitseliidu avalike suhete osakonna nooremstaabiohvitser Merle Ott ütles, et tänavune võidupüha tähistamine on eriline mitme sündmuse poolest.

Esimest korda toimub võidupühal maraton, mille start antakse 22. juunil Eesti sõjameeste mälestuskiriku juures Toris ja millega tuuakse Pärnusse Toris süüdatud mälestustuli.

Selle üks eesmärke on iidse maratonijooksu ja võidutule toomise legendi kaudu jutustada lugu Vabadussõjas iseseisvuse saavutanud Eesti riigist. Samuti soovivad korraldajad taastada Pärnumaa maratonijooksu tava.

Distants viib jooksjad läbi Eesti vanimast inimasulast Pulli külast, ületab Reiu-Raeküla terviseraja silla, läbib Pärnu Vallikääru ja Tallinna värava.

Maratonile saab end kirja panna 20. juunini Port Arturi kaubanduskeskuse infopunktis ja Pärnu Kahe Silla klubi kodulehel.

Võistluspäeval on võimalik end jooksule registreerida maratoni stardipaigas Toris ja poolmaratoni stardis Reiu puhkekeskuse juures.

“Peale maratoniga mälestustule toomise toimub võidupüha raames Pärnus rida tasuta kontserte, tehnikanäitus ja loomulikult paraad, kus sel aastal seisab rivis üle 1500 inimese ja mis on selle poolest viimaste aastate võrdluses suurim,” rääkis Ott.

23. juunil toimus paraad suvepealinnas 1995. ja 2001. aastalgi. Kolmanda võidupühaparaadiga tõuseb Pärnu Tallinna kõrval teiseks Eesti linnaks, kus taasiseseisvumise järel kolmel korral võidupühaparaadi korraldatud. Tartus ja Viljandis on võidupüha tähistatud kahel aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles