Mannares elavad omapäi jalutavad lehmad

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omapäi jalutavad lehmad Seljal häirisid liiklust Pärnu-Rakvere maanteel.
Omapäi jalutavad lehmad Seljal häirisid liiklust Pärnu-Rakvere maanteel. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Vabapidamisel olev ja isepäi ringi jalutav lehmakari sulges eile pärastlõunal Pärnumaal Selja lähedal Mannare külas liikluseks tee.


Lehmakari jalutas teel Tori vallas Selja külje all Mannares Pärnu-Rakvere maanteel Tootsi teeristi juures. Mööda sõitnud Pärnu Postimehe fotograafi sõnutsi pidid autod omapäi ilmaelu uudistanud loomakarjast mööda pääsemiseks seisma jääma ja pudulojused üle tee laskma.



Lähedal asuva osaühingu Selja juht Ahti Kukk teadis, et omapäi ringi jalutavad lehmad kuuluvad ühele naabruses elavale talumehele, kes neid vabapidamisel kasvatab.



„See ei ole esimene kord, kui tema loomad teele satuvad,“ ütles Kukk.



Loomafarmi juhtimise kõrval Tori vallavolikogu juhtiva Kuke sõnutsi on vallavalitsusest talunikule loomapidamise suhtes märkusi tehtud ja veterinaarametki olla meest trahvinud.



Kuke arvates on omapäi teele sattuvad lehmad ohtlikud, sest nad võivad astuda sinna ootamatult. „Talvel võib tee libe olla, vahel on loomad olnud teel pimedaski,“ märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles