Veevärgi ehituse käigus rikutud maja saab korda

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiga maja lähedale kaevatud süvend lõhkus Jaani tänaval maja vundamendi.
Liiga maja lähedale kaevatud süvend lõhkus Jaani tänaval maja vundamendi. Foto: Ants Liigus

Pärnus Ülejõel sai veevärgi ehitamise käigus kaevetöödel kannatada Jaani 11 puitelamu, kui liiga maja lähedale kaevatud süvendi tõttu lihkus pinnas hoone tänavapoolse vundamendi alt ja see murdus seina alt lahti.

seina alt lahti.

Torutöid tegi sellel tänavalõigul Lemminkäinen Eesti AS, torutööde tellijaks AS Pärnu Vesi.

Pärnu Vee juhatuse esimees Garri Suuk teatas eile, et on läbirääkimiste teel saavutanud Lemminkäineniga kokkuleppe, et see hüvitab maja vundamendi taastamise kulutused Pärnu Veele, mis korraldas kannatada saanud elamu kordategemiseks töövõtuhanke.

Maja teeb korda OÜ Stono-Ehitus, remondi arvestuslik maksumus on Pärnu Vee esitatud andmete järgi 5431 eurot.

“Maja kordategemise suhtes oleme kokku leppinud majaomanikega,” ütles Suuk. “Oleme olnud algusest peale seisukohal, et kannatada saanud hoone omanikud ei pea torutööde tegijaga asju ajama, teeme tellijana seda nende eest.”

Suuk lisas, et veefirma olnuks valmis vajadusel kohtuteedki käima, majaelanikke sellesse protsessi kaasamata.

“Selge oli, et maja tuleb korda teha, seepärast otsisime ehitaja, millega veefirma sõlmis lepingu, kuid remonditööde eest maksab siiski Lemminkäinen,” ütles Suuk. Rõhutades, et tänu nii majaomanike kui Lemminkäineni mõistvale suhtumisele taastatakse elamu vundament rahumeelselt, kohtuteed jalge alla võtmata.

Sama kinnitas Lemminkäinen Eesti ASi Pärnu piirkonna juht Riivo Juhansoo.

Suuk toonitas, et veevärgi ehituse tõõvõtjatega on Pärnu Veel sõlmitud leping, mis muu hulgas kohustab töövõtjat hüvitama kahju, mis töötegemise käigus võib tekkida kolmandatele isikutele, nagu nüüd juhtuski.

Veefirma juhataja sõnade kohaselt on hoone remondi aeg ja tööde käik kokku lepitud ehitise omanikega. Sama kinnitas üks majaelanikest paari päeva eest Pärnu Postimehele.

“Remonti alustatakse esmapäeval,” ütles Suuk. “Selle õnnetuse pärast on viibinud Jaani tänava asfalteerimine, sest enne kui maja pole korras, ei saa seal teekattetöid lõpetada. Jaani tänav saab Jannsenist Rohu tänavani torutööde lõpetamise järel uue asfaldi nii sõidu- kui kõnniteedele ja uued äärekividki.”

Linna veefirma juht lubas, et jaanipäevaks on Jaani tänav asfalditud ja kannatada saanud elamu remonditud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles