Sindi bussitulistamise juhtum jõuab kohtusse

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi bussis bussijuhti kärbikuga ähvardanud purjus mees tabas tühja bussiistet. Üks haavlitest oli läbi istme tunginud selle taga oleva istumiskoha seljatoesse.
Sindi bussis bussijuhti kärbikuga ähvardanud purjus mees tabas tühja bussiistet. Üks haavlitest oli läbi istme tunginud selle taga oleva istumiskoha seljatoesse. Foto: Ants Liigus

Pärnus algab homme kohus mullu septembris Sindis liinibussis kärbikuga tulistanud Ilmari (59) üle.

Süüdistuse kohaselt sisenes alkoholijoobes Ilmar mullu 25. septembril kella 18.30 paiku Sindis busside lõpp-peatuses liinibussi ja sihtis laetud kärbikuga bussijuhti, ähvardades tappa ka bussis olnud sõitja.

Bussijuht suutis relva enesest eemale suunata ja lask tabas bussiistmeid ning keegi viga ei saanud. Bussijuht pidas kahtlustatava kinni ja andis politseile üle.

Peale tapmiskatse ja tapmisega ähvardamise süüdistab Lääne ringkonnaprokuratuur Ilmarit ebaseaduslikus relva ja lõhkeaine käitlemises, sest mehel puudusid relvasoetamis- ja relvaluba ning lõhkeaine käitlemise luba. Samuti on Ilmarile esitatud süüdistus selles, et sündmusele eelnevalt juhtis ta alkoholijoobes olles autot.

Tollel õhtul roolis olnud bussijuht Hannes Õun pälvis kiire reageerimise ja suurema õnnetuse ärahoidmise eest hiljem justiitsministeeriumilt kodanikujulguse aumärgi.

Kodanikujulguse aumärgiga tunnustatakse inimesi, kes on ära hoidnud kuriteo või takistanud selle toimepanemist, aidanud kinni pidada kurjategijat, abistanud kuriteoohvrit või aidanud muul moel suurendada kaaskodanike turvatunnet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles