Vanalinna kool korraldab kahepäevased olümpiamängud

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanalinna põhikooli olümpiamängud.
Vanalinna põhikooli olümpiamängud. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Esimest korda Pärnu Vanalinna põhikooli ajaloos leiavad aset kooliolümpiamängud, täna keskpäeval kooliõuel süüdatud olümpiatuli kuulutas avatuks kaks päeva kestva spordipeo.
 

Koolipere suundus rongkäigus Vallikääru, kus toimus olümpiamängude avatseremoonia: olümpiahümni saatel heisati olümpialipp ja võistluskohal läideti olümpiatuli, sportlased ja kohtunikud andsid vande ning olümpialasi tervitas linnapea Toomas Kivimägi.

Kooli direktor Pille Tahker kuulutas olümpiamängud avatuks ja järgnes ligi kahetunnine kultuuriprogramm. Iga klass tutvustas riiki, mida ta esindas olümpiamängudel.

Homme hommikul kogunevad mängudel osalejad olümpiaareenile  ehk Vallikääru aastale, kust antakse start maratonile. 1.-4. klassid jooksevad ühe, 5.-6. klassid kaks ja 7.-8. klassid kolm ringi ümber Vallikääru. Eri vanuseastmed võtavad mõõtu paljudel aladel, nagu kanuusõit, sumomaadlus, pallivise, kaugushüpe, jalgratta osavussõit, täpsusvisked, karkudel kõndimine jne.

Enne olümpiamängude lõppu ja autasustamistseremooniat näeb veel õpetajate ja kohtunike võrkpallilahingut, kus võistlejad on varustatud veega täidetud õhupallide ja saunalinadega.

Lõputseremoonial Vallikääru laval autasustatakse olümpiavõitjaid ühtekokku 194 kuld-, hõbe- ja pronksmedaliga. Võistlustelt kõige rohkem medaleid pälvinud klassi ehk riigi kapten kustutab olümpiatule ja langetab lipu.  

Olümpiamängude suurtoetajad on kooli hoolekogu, lapsevanemad jt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles