Kohus karistas bussitulistajat nelja-aastase vangistusega

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maakohus mõistis mullu septembris liinibussis kärbikuga tulistanud Ilmar Paluoja neljaks aastaks vangi.
Pärnu maakohus mõistis mullu septembris liinibussis kärbikuga tulistanud Ilmar Paluoja neljaks aastaks vangi. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu maakohus mõistis lühimenetlusega neljaks aastaks vangi 59aastase Ilmar Paluoja, kes tulistas mullu septembris kärbikuga Pärnumaal Sindis liinibussis.

Kohtuniku otsus kujunes mõnevõrra leebemaks kui ringkonnaprokurör Anne Sillaotsa nõutud viis aastat, ent oluliselt karmimaks Paluoja kaitsja taotlusest lugeda reaalne karistus tänase päeva seisuga kantuks ja määrata ülejäänud tingimisi.

Paluoja oli kohtus päri kõigi süüdistustega peale tapmiskatse.

Süüdistuse kohaselt sisenes alkoholijoobes Paluoja mullu 25. septembril kella 18.30 paiku Sindis busside lõpp-peatuses liinibussi ja sihtis laetud kärbikuga bussijuhti, ähvardades tappa ka bussis olnud sõitja.

Bussijuht Hannes Õun suutis relva enesest eemale suunata ja lask tabas bussiistmeid ning keegi viga ei saanud. Bussijuht pidas kahtlustatava kinni ja andis politseile üle.

Peale tapmiskatse ja tapmisega ähvardamise süüdistas Lääne ringkonnaprokuratuur Paluojat ebaseaduslikus relva ja lõhkeaine käitlemises, sest mehel puudusid relvasoetamis- ja relvaluba ning lõhkeaine käitlemise luba. Samuti on mehele esitatud süüdistus selles, et sündmusele eelnevalt juhtis ta alkoholijoobes olles autot.

Paluoja lubas pärast kaitsjaga konsulteerimist otsuse edasi kaevata.

Paluojalt relva ära võtnud ja mehe kinni pidanud Õun sai justiitsministeeriumilt kiire reageerimise ja suurema õnnetuse ärahoidmise eest kodanikujulguse aumärgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles