Toidupank kogus tuhatkond annetust

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidupanga annetuste kogumine.
Toidupanga annetuste kogumine. Foto: Ants Liigus

Eesti toidupanga eestvõttel läinud nädalavahetusel korraldatud üle-eestiline toidukogumiskampaania andis Pärnus kolmveerand tuhat annetust, enim kingiti abivajajate tarvis lihakonserve, purgisuppe ja purgiroogi.

„Igasugune kampaania läheb korda, olgu ta suur või väike,” hindas olnud hoogtegevust Pärnu toidupanga koordinaator Erika Kukk. „Pärnumaa abivajajate hulk on suur.”

Toidupanga siinse koordinaatori arvamuse kohaselt tegid kampaania korraldajad omale karuteene sellega, et otsustasid toiduabi koguda kuu lõpus. Siis, paraku, on paljudel võimalikel lahketel annetajatel tegemist endagi kõhu ja kõhukõrvasega.

„Inimesed ütlesid ka, et annetaksid, aga kuu lõpp ja raha on otsas,” tõdes Kukk.

Ehkki kampaania raames kogutud toiduabi ei jätku kõikidele, kellele see marjaks ära kuluks, suudab toidupank päris paljudesse peredesse rõõmu viia.

„Leib-sai juurde ja läheb abivajajatele,” ütles Pärnu toidupanga koordinaator. „Nädala lõpuks on asi ühel pool.”

Kui järgmine üle-eestiline toidukogumiskampaania tuleb oktoobris, seda Prisma peremarketites, siis Pärnu toidupank kogub annetusi juba juulis Maximas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles