Lasteaednike puhkus ei jäta last hoiukohata

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Kesklinna lasteaed.
Pärnu Kesklinna lasteaed. Foto: Urmas Luik

Pärnu linna lasteaiad ei sule suvisteks kollektiivpuhkusteks uksi korraga, vaid teevad seda järgemööda. Kolm lasteaeda 14st on avatud kõigil suvekuudel, nii et hoiukohata ei tohiks suvi läbi lasteaias käijad jääda.

Ükski kollektiivpuhkusele minev lasteaed pole kinni kauem kui kuu ja kui vanem vajab sellal lapsele kohta, saab ta selle mõnes teises Pärnu lasteaias, mis samal ajal töötab.

“Selles küsimuses pöördub lapsevanem oma lasteaia direktori poole, kes leiab lahenduse,” selgitas Pärnu linnavalitsuse alushariduse peaspetsialist Marga Napp. “Aastate jooksul on välja kujunenud süsteem, et lähestikku asuvad lasteaiad on oma sulgemised planeerinud eri aegadele, et lapsel ja vanemal oleks vajadusel ka suvel lasteaed võimalikult lähedal oma lasteaiale.”

Napp tuletas meelde sedagi, et suviti on lasteaedu ajutiselt suletud juba aastaid ja vanemad saavad sellega arvestada oma suve planeerimisel.

Kadri tänava lasteaed on tänavu suletud 18. juunist 13. juulini, Kesklinna lasteaed 1. juulist 31. juulini, Liblika tänava oma 14. juulist 14. augustini, lasteaed Mai 25. juulist 24. augustini, Männipargi lasteaed 1. juulist 31. juulini, Pillerpall 18. juunist18. juulini, Päikesejänku 19. juulist 19. augustini, Pöialpoiss 25. juunist 24. juulini, Raeküla lasteaed 1. juulist 31. juulini, Trall 16. juulist 12. augustini ja Ülejõe lasteaed 13. juunist 13. juulini.

Suvi läbi, ent mitte kõigi rühmadega, on sel suvel avatud Tammsaare, Kastani ja Kellukese lasteaed.

Lahti- ja kinnioleku üle otsustamine on lasteaedade hoolekogude ja direktorite pädevuses, sest nemad teavad kõige paremini, kas ja kui palju lapsi suvel lasteaiakohta vajab.

“Lapsi, kes vajavad kohta oma asutuse sulgemise ajal, on erinev arv ja see sõltub lasteaia suurusest. Mõnes kohas pole ühtegi, mõnes kuni viis last ja suuremates lasteaedades on neid ühe rühma jagu, kuni 20 last,” teadis Napp.

Kõik suuremad ja väiksemad remonditööd püütakse lasteaedades ära teha ajutise kinnioleku ajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles