Spordimuuseum tuleb Pärnusse

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu keskraamatukogu.
Pärnu keskraamatukogu. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Teisipäeva, 5. juuni õhtul avatakse Pärnu keskraamatukogus väljapanek “Spordimuuseum suvepealinnas”, millele järgneb spordimuuseumi korraldatav olümpia-aastale ja saabuvale suvele pühendatud meeleolukas mälumäng.

Keskraamatukogu esimese korruse galeriis kell 18 avatav näitus “Spordimuuseum suvepealinnas” koondab eneses paremaid hetki muuseumi varasematest hittnäitustest “Vaimuvara võim” ja “Vigri kutsub külla”, teavitas Krista Visas Pärnu keskraamatukogust.

Näituse esimene osa tutvustab eestikeelseid rariteetseid spordiraamatuid, mis on eri aegadel kujundanud Eesti spordimaastikku. Arvamusi nende kohta on kirjutanud niisugused tuntud inimesed nagu Sulev Vahtre, Atko Viru, Raul Rebane, Vello Lään, Esta Tatrik, Tiit Karuks, Ülo Tuulik jt. Näituse teine osa pakub võimalust osa saada loomadest, lindudest ja teistestki tegelastest, kes maskottidena suuremate spordivõistluste lahutamatuteks kaaslasteks kujunenud.

Kell 18.30 keskraamatukogu rippsaalis toimuva mälumänguga tähistatakse ühtlasi muuseumi külalisnäituste avamist.

Mälumäng toimub spordimuuseumi mängudes üha traditsioonilisemalt kasutusele tulevas “öömälukate” stiilis, mis võimaldab korraga osaleda eri suurusega võistkondadel. Seda näilist ebavõrdsust kompenseerib koefitsiendiga punktiarvestus. Mängu pannakse 40 küsimust nii sõnas, pildis kui ka helis.

Mäng on tasuta, paremaid ootavad auhinnad. Osalema on oodatud kõik soovijad, kuid eelistuse saavad eelregistreerimise käigus oma mängusoovist teada andnud. Mälumängule saab end kirja panna 5. juuni kella 16ni aadressil krista@pkr.ee või info@spordimuuseum.ee.

Eesti spordimuuseum on Pärnus külas kuni 16. juulini.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles