Kuninga kooli õu kihab käsitööpäevalistest

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Kuninga tänava põhikooli 10. käsitööpäev.
Pärnu Kuninga tänava põhikooli 10. käsitööpäev. Foto: Veste Roosaar

Tänasel lastekaitsepäeval on Pärnus Kuninga kooli õuel käimas traditsiooniline noorte käsitööpäev, kus tegutsevad õpitoad, osta saab õpilaste valmistatud käsitööd ja vaadata laste tantsuetteasteid.
 

Juba kümnendat korda toimuval Kuninga kooli käsitööpäeval on põnevate töötubadega kolleegid teistestki koolidest, Rääma, Vanalinna ja Paikuse põhikoolist ning Kilingi-Nõmme gümnaasiumist, aga ka Maarja-Magdaleena gildi naha- ja klaasikoda.

Nii saab töötubades proovida viltimist, meisterdada liivapilte ja kaarte, pakutrüki tehnikas T-särke ja kotte kujundada, kaunistada salvrätitehnikas kruuse ja prosse, teha pabernöörist lilli, paelu punuda, klaasitööd ja nahast võtmehoidjaid teha, mustreid põletada, metallist ja paelast ehteid ning kangast lilli meisterdada, tilgatrükki, päikesepitsi, lõngast linde ja õnnitluskaarte teha ning savitööd proovida.

Lions Club Pärnu Koidula on aga taas kooli õuele püsti pannud pannkoogikohviku, kust saadav tulu läheb heategevuseks.

Vaata käsitööpäeva pildigaleriid!
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles