Viies kooliveerand algas suure lustiga

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Voolimishuvilistele jagas õppeaastat lõpetaval üritusel õpetusi skulptor Rait Pärg.
Voolimishuvilistele jagas õppeaastat lõpetaval üritusel õpetusi skulptor Rait Pärg. Foto: Ants Liigus

Kooliaasta viimasel päeval kogunesid noored linna ja maakonna koolidest, noorteühingutest ja -organisatsioonidest Pärnu Keskuse ja Port Arturi esisele platsile, et üheskoos lustides suvele vastu minna.

Õppeaastat lõpetaval üritusel „Ettevõtlik viies kooliveerand“ võis uudistada, mida töötubades huvitavat pakutakse, ja kogu selle aja olid laval esinejad. Maratonkontserti alustasid ettevõtmist eest vedanud Vanalinna ja Rääma põhikooli esinejad. Kui Vanalinna koolist astusid lavale instrumentalistid, siis Rääma tõi rahva ette üle Eesti kuulsa Viisi-Valteri koori ja tantsijad.

Arvukad üles astunud koolid olid oma etteasted hästi läbi mõelnud, nii et kolme ja poole tunni jooksul jõudis lavalaudadele mitmekülgne, kõrgetasemeline, meeleolukas kava. Sindi võimlejad, Vene gümnaasiumi tantsijad, Raeküla kooli solistid, Jõõpre põhikooli nukunäidend, rahvatants, tänavatants …

Töötubades olid kõige populaarsemad lauamängud. Pärnjõe oli teinud mängu oma koolist ja tegemistest ning lapsed tutvustasid seda innukalt. Õpilasesindusse kuuluv Marian Solovjova arvas, et äkki tekitab see nende väikese kooli vastu huvi.

Omatehtud lauamängudega olid väljas veel Vanalinna kool, Sindi gümnaasium ja Pärnumaa noortekoda. Pärnu kolledž meelitas aga „Da Vinci“ ideemänguga mõttemustreid murdma. „Otsime näiteks mõtteid, mida jaanipäeval teha – vahvaid ideid tuleb,“ ütles kolledži turundusspetsialist Taavi Tamm.

Rääma kooli skaudid-gaidid olid väliköögi üles sättinud ja küpsetasid pannkooke. Esimene potitäis tainast oli juba kolmveerand tunni pärast otsas ja skaudijuht Tarmo Oidekivi kloppis uueks koogiteoks järgmist. „Tuul viib lõhnad valele poole, muidu leitaks meid ilmselt kergemini üles,“ arvas ta.

Korvpalliklubi Pärnu tegi nii väikeste kui suurte pallipoistega näidistreeninguid ja korraldas pallivõistlusi. „Anname märku, et tegutseme linnas,“ ütles korvpalliklubi president Mait Käbin ja avaldas lootust, et ehk mõni poiss kaugemaltki näeb neid ja hakkab korvpalli vastu suuremat huvi tundma. Viimasel ajal on ju just sellest klubist sirgunud kõige rohkem lootust andvat järelkasvu.

Huvilised võisid JJ Street Dance’i tantsutunnis uusi oskusi omandada ja Jõõpre kooli lapsed õpetasid tekstiilimaali tegemist. Loodus- ja tehnikamaja tutvustas nii lastele kui vanematele huvipakkuvaid võimalusi, kuidas lapsed suvel loodusesse saaksid. Pärnu noorte infopunkti laual olevad trükised jäid aga silma nii lasteaialaste vanematele, edasiõppijatele kui neilegi, kes oma valikutes alles kahtlevad.

„Ettevõtliku viienda kooliveerandi“ lõpetasid noortebändid, paari tunni jooksul astusid vabaõhulaval üles Facelift Deer, Mairo Element, A3 ja Voice of Voices.

Mõte lõpetada kooliaasta niisuguse üritusega sündis Vanalinna põhikooli direktoril Pille Tahkeril ja Rääma kooli direktoril Elmo Joal linna haridusosakonna eestvedamisel koos käinud ettevõtliku kooli töögrupis. Joa ütlust mööda kujunes esialgsest ideest teha see vaid kahe kooli ülesastumisena lõpuks tunduvalt suurem ettevõtmine.

„Nii koolid kui teised osalejad haakusid mõttega ja tulid väga kergelt kaasa,“ lisas Tahker.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles