„Keskkond ja mina“ haris Vanalinna kooli lapsi

, Vanalinna põhikooli õppealajuhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Vanalinna põhikool.
Pärnu Vanalinna põhikool. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Lõppenud on jaanuaris alanud Pärnu Vanalinna põhikooli keskkonnahariduslik projekt „Keskkond ja mina“, mille eesmärk oli õpilaste väärtushinnangute ja käitumisharjumuste kujundamine keskkonnasäästlikuks ning aktiivõppe meetoditel põhineva keskkonnaharidusliku tegevuse arendamine koolis.

Projekti käigus osalesid õpilased Tartu ülikooli füüsika seltsi keemiateatri etendusel, kirjutasid uurimistöö end huvitaval teemal ja esitlesid seda õpilaskonverentsil, osalesid Pärnu loodus- ja tehnikamaja spetsialistide korraldatud õpiprogrammides, mille käigus said õpilased võimaluse tutvuda loodusfotograafia algtõdede ja meid ümbritseva linnaloodusega.

Kõikidel Vanalinna kooli õpilastel avanes võimalus osaleda õppekäikudel, kus tutvustati aktiivõppe meetodeid kasutades Eestimaa eri piirkondi. Õpilased külastasid projekti raames Tallinna loomaaeda, Eesti vabaõhumuuseumi, meremuuseumi, Tallinna ülikooli geoloogia instituuti, Tartus AHHAA keskust, energiakeskusest, Voltveti koolituskeskust, tutvusid Pärnu lahe ja jõe vee-elustikuga.

Toimus kolm ülekoolilist keskkonnateemalist konkurssi: kunsti-, foto- ja esseekonkurss.

Projektitegevusi rahastas keskkonnainvesteeringute keskus.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles