Vocexi võrgustik vaagis õpilaste vahetuspraktikat

, projektide koordinaator
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vocexi projekti uus partnerkool Prantsusmaal tutvustab oma kooli.
Vocexi projekti uus partnerkool Prantsusmaal tutvustab oma kooli. Foto: Erakogu

Pärnumaa kutsehariduskeskus osales eelmisel nädalal Saksamaal Burgdorfis järjekordsel Vocexi võrgustiku kohtumisel, kus käsitleti õpilaste vahetuspraktika  teemat.

Võrgustik on toiminud edukalt juba kümme aastat. Pärast Comenius projekti lõppemist 2002. aastal otsustasid Rootsi, Taani ja Austria koolid jätkata koostööd vahetuspraktikaid korraldades. Nüüdseks on võrgustikuga liitunud 14 kooli 12 riigist.

Pärnumaa kutsehariduskeskus liitus Vocexiga 2010. aastal, kui koostöös võrgustiku liikmeskoolidega Saksamaalt, Rootsist ja Austriast viidi edukalt ellu taastuvenergia projekt „RenE: Regenerative Energien – Begreifen - Bewusstsein schaffen“.

Võrgustiku partnerite kaudu on Pärnumaa kutsehariduskeskus saatnud välispraktikale siiani kuus õpilast: kaks ärikorralduse õpilast Saksamaale ning kaks arvutite ja arvutivõrkude, kaks elektroonikaseadmete koostaja, üks pagari-kondiitri ja üks koka eriala õpilane Austriasse. Saksamaa ja Austria partnerkoolid olid meie vahetuses osalenud õpilastega rahul ja valmis koostööd jätkama. Meie kooli puudutavate uute kokkulepete sõlmimisel eelistati erialasid, millel seni välispartner puudub.

Hea kontakt õnnestus saada Rootsi partnerkooliga, kes sobivate ettevõtete leidmise korral on valmis vastu võtma keevitajaks õppijaid. Uus partnerkool Prantsusmaal andis nõusoleku võõrustada sekretäre ja raamatupidajaid. Metallitöö õpilastel oleks võrgustiku raames hea võimalus sooritada välispraktika Soome partnerkoolis ja logistika klienditeenindajatel Saksamaal.

Täpsemad läbirääkimised jätkuvad ja kirjalikud kokkulepped järgmise taotlusvooru jaoks sõlmitakse järgneval õppeaastal. Muuhulgas lepiti selle aasta kohtumisel kokku järgmise aasta tähtajad, sealhulgas vahetusperioodi ajavahemik 3.–24. aprillini 2013.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles