Elektriautode tuur algab Pärnust

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriautode tuuril tutvustatakse Mitsubishi i-MiEVi, Nissan Leafi (pildil) ja Peugeot iOni. Foto on illustreeriv.
Elektriautode tuuril tutvustatakse Mitsubishi i-MiEVi, Nissan Leafi (pildil) ja Peugeot iOni. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Laupäeval algab Pärnus elektriautode Eesti tuur, mille käigus saavad huvilised tutvuda Mitsubishi i-MiEVi, Nissan Leafi ja Peugeot iOniga.

Soovijad võivad kohapeal teha autodega proovisõitu.

„Tuuri eesmärk on tuua elektriauto inimestele lähemale ja parim viis selleks on pakkuda proovisõitu,“ ütles elektromobiilsuse programmi juht Jarmo Tuisk.

Elektriautosid näeb Pärnus Kaubamajaka parklas laupäeval alates kella 10st, proovisõitu saab teha kella 12st.

Pärnust läheb tuur edasi Rakverre, Tallinna ja Tartusse.

Elektromobiilsuse programmi raames saavad era- ja juriidilised isikud taotleda toetust elektriauto soetamiseks. Toetusmäär on kuni 50% elektriauto soetamise hinnast või liisingu esmasest sissemaksest, kuid mitte rohkem kui 18 000 eurot. Peale selle toetatakse kuni 1000 euroga elektriauto laadija soetamist ja sellega seotud paigaldustöid.

Toetust antakse elektriauto ostuks, mis soetatakse Euroopa majanduspiirkonna riigist või Šveitsist ning millel on EÜ tüübikinnitus. Autol peab olema vähemalt 2aastane garantii, akul 5 aastat ja auto peab olema soetatud esmasesse omandisse.

Siiani on esitatud kokku 38 ostutoetuse taotlust elektriauto soetamiseks, millest 20 taotlust on esitatud pärast Nissan Leafi müügile tulekut aprilli lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles