Ühisgümnaasium esitleb oma ajalooraamatut

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen lavastusest “Vaimude tund valges majas”.
Stseen lavastusest “Vaimude tund valges majas”. Foto: PP

Tänavu 150 aasta juubelit tähistanud Pärnu ühisgümnaasiumi vilistlased on 9. juunil kell 12 oodatud Mai tänava koolimajas ajalooraamatu „Pärnu I Keskkool aastail 1952-1990“ esitlusele ja etendusele „Klassi kokkutulek“.

Kooli teise ajalooraamatu on kokku pannud pedagoog-metoodik Maaja Hage ja sellele eelnes mitme aasta pikkune mälestuste kogumine vilistlastelt. Ajalooraamatu esimese osa, „Pärnu Ühisgümnaasium algusest aastani 1952“ koostas Elmar Joosep ja see ilmus 2006. aastal kooli 145. aastapäevaks.

Hage on leidnud mälestustest küllaga inspiratsiooni ja pannud mälestuskildudest peale raamatu kokku kaks näidendit: „Vaimude tund valges majas“ ja „Klassi kokkutulek“.

Juubeliaasta raames kirjutatud ja sügisel etendatud kooliteemaline näidend „Vaimude tund valges majas“ oli mõeldud spetsiaalselt valge maja ehk praeguse Hansagümnaasiumi lavalaudadele. Stiilipuhas lavastus 1950.–1960. aastate koolielust rabas vaatajaid ehedusega. „Klassi kokkutulekus“ avaneb vaatajale aga möödunud sajandi 70.–80. aastate kooliaeg Pärnu I keskkoolis.

Ühisgümnaasiumi õppealajuhataja Elve Otsalti sõnade järgi on kogu tänavune õppeaasta möödunud juubelihõnguliselt. 150. aastapäeva tähistamisega tehti algust sügisel, kui lavale toodi muusikal „Ühisev muusika“. Muusikali libreto ja muusika autorid on õpilased ning selle lavastasid õpetajad Kadri Keskküla ja Kadri Piiskop.

Novembris oli Pärnu kontserdimajas pidulik kontsertaktus kooliperele ja vilistlasõhtu Endla teatris. Aasta jooksul kehastus nii mõnigi vilistlane päevaks õpetajaks ja võimalus oli kuulata vilistlaslektorite loenguid. Taas võeti kasutusele, ehkki uuendatult, kooli sümboolika: lipp, märk, vormimüts.

„Pärnu ühisgümnaasium võib rahul olla: 150 aastat on ühe kooli jaoks väärikas iga ja mälestusteraamatu ilmumine paneb juubeliaastale kena punkti,“ ütles Otsalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles