Pärnu muuseumi eest varastati hinnalised lambid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vargad viisid kolmapäeva öösel Pärnu muuseumi eest ära kaks maa sees olnud valgustit. Teised samasugused lambid, mis asuvad ümber muuseumi, vargaid ei huvitanud.
Vargad viisid kolmapäeva öösel Pärnu muuseumi eest ära kaks maa sees olnud valgustit. Teised samasugused lambid, mis asuvad ümber muuseumi, vargaid ei huvitanud. Foto: Urmas Luik

Vargad viisid Pärnus hiljuti avatud uue muuseumihoone eest kolmapäeva öösel minema kaks valgustit, mille väärtus on 3156 eurot.

Prokuratuuri pressiesindaja Annely Ermi jutu järgi kruviti kaks koonusekujulist valgustit maa seest lahti ja viidi minema.

Pärnu muuseumi direktori Aldur Vungi sõnade kohaselt toimus vargus öösel ja keegi lambikratte ei näinud.

Vungi sõnutsi maksab üks lamp ligi 1700 eurot. Lambi hinna tõstab kõrgele selle kvaliteet. „Välisvalgustid, mis peavad vastu igasugusele ilmale ja mille peal võib sõita kuni neli tonni kaaluv auto, ongi kallid,“ ütles ta.

Vunk ei osanud arvata, miks lambikratid valisid välja muuseumi ees olnud valgustid. „Ei tea, kas keegi soovis neid oma koduõuele või taheti pronksi. Kui seda tehti pronksi pärast, siis vargad selle pealt väga ei teeni.“

Lampide kadumise uurimiseks alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku varguse paragrahvi järgi.  

Prokuratuuri pressieesindaja sõnutsi kahtlusaluseid ei ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles