Ilm läheb veidi soojemaks

, ilmavaatleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilm läheb uuel nädalal veidi soojemaks.
Ilm läheb uuel nädalal veidi soojemaks. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Käesolev nädal on ilma poolest olnud jälle omapärane. Juunikuu kahel esimesel päeval oli sademeid Lõpel 30 millimeetrit, mis on kuu keskmisest üle poole normi. Ja ega päevasedki temperatuurid ole siiani eriti suvised olnud.

Olen kuulnud, et sademete pärast mõnel pool veel külv tegemata. Nii see on, kunagi ei saa ilma tellida ja mõnikord on prognoosidki veidi valelikud.

Sünoptikud pakuvad edaspidiseks muutlikku ilma. Laupäeva öösel tuleb madalrõhkkonnaga meile saartest alates jälle sadu ja Mandri-Eestis lubatakse terveks päevaks vihma. Pühapäeval on sajuhood kohati.

Uue nädala ilmad on veidi soojemad ja öökülmadeta. Kuidas vihmadega on, seda ei oska ka sünoptikud täpselt öelda. Võib arvata, et mõnel päeval on sadu tõenäolisem Lõuna-Eestis, aga seegi ei ole päris kindel.

Varsti on käes heinaaeg ja vanarahvas arvas, et kui pilved kahanevad heinaajal, läheb ilm kuivale, kui aga kasvavad, siis vihmale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles