Külastusmäng kutsub Voltveti ja rohevahetusele

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Voltveti mõisa pargi pearada suundub purskkaevu juurest treppe pidi peahooneni.
Voltveti mõisa pargi pearada suundub purskkaevu juurest treppe pidi peahooneni. Foto: Ants Liigus

Laupäeval, 16. juunil on Pärnumaal Saarde vallas külastusmängu „Unustatud mõisad“ selle suve esimene mõisa- ja rohevahetuspäev.

Kell kümme alustab Pärnumaa kutsehariduskeskuse Voltveti mõisas ringkäiku esimene külastusgrupp ja algab aiandushuviliste rohevahetuse päev. Vahetusplats on koolimaja kõrval asuv parkla. Vahetatakse või antakse ära oma aiast või ka toast pärinevaid ilu- ja tarbetaimi, pistikuid, seemneid, sibulaid või juurikaid.

Pärnumaa kutsehariduskeskuse avalike suhete juhi Anneli Rabbi teatel ootab Voltveti mõis koos teiste mõisakoolidega külalisi kuuel selle suve päeval: 16. ja, 30. juunil, 1. ja, 19. juulil ning 3.-4. augustil. Mõis on avatud 10-18.40. Igal täistunnil toimub giidiga jalutuskäik, avatud on näitused ja kohvik.

Voltvetis saab vaadata mitut püsiväljapanekut. Nii näeb topiseid ja puidurikete väljapanekut, Tihemetsat ja selle ümbrust, harrastusfotograaf Värdi Soomanni loodusfotosid ja Päevkübara seltsingu käsitöid, mida saab ka osta. OÜ Vilensa pakub külastajatele kohvi ja küpsetisi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles