Kokkulepe Rail Balticu trassikoridori määramiseks Eestis sai allkirjad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudtee. Illustreeriv foto.
Raudtee. Illustreeriv foto. Foto: Urmas Luik

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, tehnilise järelevalve amet ja kolm maakonda sõlmisid koostöökokkuleppe Rail Balticu raudtee trassikoridori asukoha määramiseks.
 

Kokkuleppe objekt on Harju, Rapla ja Pärnu maakondades maakonnaplaneeringu koostamine Rail Balticu raudtee trassikoridori asukoha määramiseks ja planeeringuga seonduva keskkonnamõju strateegiline hindamine.

Kokkuleppe eesmärk on kinnitada partnerite koostöövalmidust, leppida kokku tegevuspõhimõtetes, jaotada ülesanded ja määrata kontaktisikud.

Majandusministeeriumi nõunik, Rail Baltic Eesti projektijuht Miiko Peris ütles, et tegemist on väga hea koostöövormiga Eestile riiklikult olulise raudteeinfrastruktuuri projekti elluviimisel, nii on kõigi osaliste eesmärgistatud ja konstruktiivne koostöö Rail Balticu ettevalmistustööde tegemiseks tagatud.

Ta lisas, et koostöökokkulepe võimaldab vältida pooltevahelisi planeerimistegevusega seotud vaidlusi.

Projekti terviku seisukohalt on Eesti ainult osa raudteest. "Eestis planeeringute ja keskkonnamõjude hindamise venimine muudab raudtee tulemise ja suure hulga euroraha riikitoomise võimaluse ebatõenäolisemaks – planeeringud tuleb koostada ja kehtestada kiiresti," märkis Peris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles