Kilingi-Nõmmes tabati mootorsaagidega äritsenud rumeenlased

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Urmas Luik

Eile hommikul kella 9 paiku peeti Pärnumaal Kilingi-Nõmmes kinni kolm Rumeeniast pärit meest, kes müüsid mootorsaage.

Kilingi-Nõmme konstaablijaoskonna politseiametnikud pidasid Kilingi-Nõmmes kinni kolmeliikmelise meesteseltskonna, kes olid käinud majade uste taga mootorsaage müügiks pakkumas. Tabatud seltskonna moodustasid kolm rumeenlasest kodanikku, kes kasutasid Poola registreerimismärgiga sõidukit, vahendas Lääne prefektuuri pressiesindaja Heiko Leesment.

Müügitegevus tuvastati ühe seltskonnas olnud mehe puhul ja tema suhtes alustati väärteomenetlust kaubandustegevuse seaduse paragrahvi 27 järgi, sest mehel polnud esitada kauba müügi korraldamise kohta vastavat märget registreeringus. Karistuse jõustumisel võib mehele määrata rahatrahvi kuni 300 trahviühikut.

Analoogseid juhtumeid on viimasel ajal olnud Eesti teisteski piirkondades ja seoses sellega palub politsei inimestel olla ettevaatlik ja kindlasti keelduda analoogsetest müügipakkumistest.

Samalaadse müügiskeemiga pakutavate mootorsaagide päritolu pole kindel, neil puudub tootja garantii ja kvaliteedikontroll, mistõttu pole võimalik nende ohutuses kindel olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles