Mudaravila arendaja leidis kompleksi ehituseks uue investori

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajalooline Pärnu mudaravila hoone Ranna puiesteel.
Ajalooline Pärnu mudaravila hoone Ranna puiesteel. Foto: Henn Soodla

Pärnu linnalt mõne aasta eest Ranna puiesteel asuva endise mudaravila kinnistu hoonestusõiguse omandanud ja mullu detsembris ehitusloa saanud Mudaravila Investeeringud OÜ on leidnud mudaravila kompleksi ehituseks uue investori.

Mudaravila Investeeringute emafirma, kinnisvaraarendusega tegeleva Asratem OÜ juhatuse liige Margus Kangur ütles BNSile, et ettevõte on leidnud uue investori ja tegemist on konsortsiumiga.

Kangur ei tahtnud veel täpsemalt rääkida, kes uus investor on. Uue investori leidmine on tema sõnul "suhteliselt raskelt tulnud" ning kompleksi ehituslepingu sõlmimisele ollakse lähedal.

Seda, kas uus investor on Eesti või välismaa ettevõte, ei soovinud Kangur samuti kommenteerida. Ta märkis, et täpsemalt võib mudaravila kompleksi ehitusega seonduvast rääkida pärast jaanipäeva.

Varasema info põhjal lootis Mudaravila Investeeringud algselt kompleksi ehitusega algust teha juba aprillis, kuid ehitus pole siiani alanud läbirääkimiste tõttu võimalike investoritega.

Kangur on varem BNSile rääkinud, et ehitaja on küll välja valitud, kuid ehitusleping allkirjastatakse pärast investoritega läbirääkimiste lõppemist. Mais ütles ta, et ehituse valmimisajaks prognoosib ettevõte 2013. aasta suve-sügist.

Pärnu linna esindaja on BNSile öelnud, et Mudaravila Investeeringute ja Pärnu linna vahel sõlmitud hoonestusõiguse seadmise lepingu kohaselt on mudaravila kompleksi ehituskohustuse ehk vana hoone restaureerimise ja uusehitise püstitamise tähtaeg neli aastat pärast hoonestusõiguse seadmise kandmist kinnistusraamatusse, milleks on selle aasta 3. juuli.

Mudaravila Investeeringud esitas Pärnu linnavalitsusele taotluse ehitustähtaja pikendamiseks kuni 2013. aasta 16. juunini ning linnavalitsuse linnavarakomisjon on tähtaja pikendamisega nõustunud.

Varasema info põhjal on kompleksi investeeringumaht ligikaudu 6,4 miljonit eurot. Ehitustööde käigus rekonstrueeritakse Pärnu rannas paiknev ajalooline mudaravila ja sellest mere poole ehitatakse uus hotelli- ja restoranitiib. Kompleksis on pinda ligi 7000 ruutmeetrit ja hotelli on planeeritud 65 tuba.

Mudaravila kompleksi pidi projekteerima Allianss Arhitektid OÜ eesotsas arhitekt Tarmo Teedumäega ning rajatavat spaahotelli pidi opereerima hakkama Legendijuhtimise AS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles