Kuu teine pool tuleb soojem

, ilmavaatleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikeseloojang Pärnu muulide vahel.
Päikeseloojang Pärnu muulide vahel. Foto: Mehis Palotu

Selle nädala ilmad on olnud päris suvised, kui välja arvata esmaspäev vähese vihmasajuga. Poole kuu keskmine temperatuur jääb aga praegu kaks ja pool kraadi alla kuu paljuaastasele keskmisele. Võib arvata, et kuu teine pool on tunduvalt soojem. Laupäevane ilm tuleb sajuta ja vahelduva pilvisusega. Õhtuks jõuab aga Lääne-Eestisse uus madalrõhkkond sajupilvedega. Pühapäeva öösel on kohati vihma ja sadu levib edelatuulega üle Eesti.

Järgmise nädala ilmad on muutlikud. Esmaspäeval on siin-seal vihma võimalus, teisipäeval valitseb päeval kõrgrõhkkond ja ilm on sajuta, kuid õhtuks saabub uus madalrõhkkond ja saartel hakkab sadama.

Kolmapäeval on sajuvõimalus öösel, neljapäeval on ilus ilm koos kõrgrõhkkonna saabumisega. Kui see kõrgrõhkkond kestab jaanipäevani, on lootus, et jaanipäev tuleb sajuta.

Vanarahvas arvas, et kui jaaniõhtul loojub päike selgelt, tuleb kuiv sügis. Läheb aga päike pilve taha looja, on sügisel palju vihma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles