Pärnakad on sportlikud

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jooksjad.
Jooksjad. Foto: Ants Liigus

Vahur Mäe hinnangul võib Pärnu tervisespordi radade kasutamisega olla igati rahul ja Raeküla-Reiu rajal kohtab tema hinnangul iga päev kuni 500 inimest.

“Ühiskonna ootused on sellised, et moodne on olla sportlik,” märkis Mäe. “Spordivaldkond on ettevõtlussfääris kindlasti väga suure kasvupotentsiaaliga. Globaalses mastaabiski näitavad ennustused, et harrastajate hulk peaks hüppeliselt kasvama. Kui lisanduvad harrastajad, tulevad uued spordiüritused.”

Mäe arvates on Reiu-Raeküla tervisespordirada Eesti üks popimaid, kus päeva jooksul käib nii palju inimesi, et see annaks välja keskmise rahvaspordiürituse mõõdu.

“Ka Jaansoni rada paistab olevat puupüsti täis ja julgen öelda, et aasta-aastalt on seal kasutusaktiivsus üha tõusnud,” lisas Mäe. “Arvan, et liigume omavalitsuses õiges suunas, kui räägime raja terviklikust väljaarendamisest ja aastal 2013 selle väljaehitamisest. See sõltub muidugi, millises konditsioonis linnaeelarve me aasta lõpus vastu võtame, aga praegu liigub kõik selles suunas, et tagame raja tervikliku valmimise. Tehniliselt on jõe vasakkalda raja rajamine märksa keerulisem, sest seal on lihkeoht. Päris terves ulatuses sinna ilmselt asfaldilinti ei tule. Kaldakindlustusprofiiliga tuuakse rada veepiirile lähemale postide otsa ja see lahendus on natuke teistsugune kui jõe teisel kaldal.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles